Tre Piani

Tre Piani (2021)

Nanni Moretti staat garant voor degelijk drama maar zijn overvolle Tre Piani behandelt te veel om te beklijven.
play

5,4 details

  • 119 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Italië
  • Frankrijk
119 Min Italië

Drie gezinnen wonen op drie verdiepingen van hetzelfde appartementencomplex in hartje Rome wanneer een reeks gebeurtenissen ze voor altijd met elkaar verbindt. De relaties tussen ouders, vrienden en buren worden op scherp gezet wanneer de families worden geconfronteerd met de geheimen die hen binden en uit elkaar drijven.

Alt titel
Three Floors
Regie
Nanni Moretti
Cast
Stefano Dionisi, Nanni Moretti, Teco Celio, Margherita Buy, Adriano Giannini, Riccardo Scamarcio, Anna Bonaiuto, Alessandro Sperduti, Paolo Graziosi, Alba Rohrwacher, Tommaso Ragno, Denise Tantucci, Elena Lietti, Gea Dall'Orto.
Release
12.07.2021
Release NL
28.10.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Nanni Moretti | |Scenario: Nanni Moretti, Federica Pontremoli en Valia Santella | Cast: Ricardo Scamarcio (Lucio), Margerita Buy (Dora), Alba Rohrwacher (Monica), Adriano Giannini (Giorgio), Elena Lietti (Sara), Nanni Moretti (Vittorio), Denise Tantucci (Charlotte), Alessandro Sperduti (Andrea), Anna Bonaiuto (Giovanna), e.a. | Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2021

Nanni Moretti staat al decennialang garant voor degelijke, dikwijls lichtkomische en - in het geval van zijn meesterlijke rouwdrama La Stanza del Figlio - zelfs intens ontroerende cinema. De regisseur, scenarist en acteur is weliswaar een gevestigde naam in de internationale filmscene, maar niet alles wat hij aanraakt verandert in goud. Zo is zijn bewerking van een Israëlische roman over drie verdiepingen aan bewoners tamelijk oppervlakkig. Des te opmerkelijker gezien de heftige thema's zoals een fataal ongeluk, de grens van de bescherming van ouders voor hun schuldige kind, mogelijk seksueel misbruik en eenzaamheid.

In deze boekverfilming staan de levens van de bewoners van drie etages in hetzelfde appartementencomplex in Rome centraal. In het begin is het al meteen foute boel als Andrea, de jongste zoon van een rechtersechtpaar, een dodelijk ongeval veroorzaakt. Na het ongeval parkeert hij zijn bolide in de pui van de begane grond waar het stel Lucio en Sara met hun jonge dochter woont. Andrea's ouders weten beroepshalve hoe ze om moeten gaan met het misdrijf van hun zoon al is er onderling nog wel enige discussie of ze hem als zoon of als verdachte moeten behandelen. Ze zijn ondanks zijn herhaaldelijke verzoeken allerminst van plan om hem de hand boven het hoofd te houden.

videotrailers & clips