Vlaamse familiefilm waarin een hansworst van een vader acteur wil worden.
play

6,1 details

  • 80 Min
  • Familiefilm
  • België
  • Duitsland
80 Min België

Zoë (12) is beste maatjes met haar vader. Wanneer hij in een bevlieging zijn baan van bankier opgeeft en besluit professioneel acteur te worden, komt het tot een ruzie tussen haar ouders. Zoë heeft als enige vertrouwen in het plan van haar vader en wil hem dan ook helpen zijn doel te bereiken.

Alt titel
My Dad Is a Sausage
Regie
Anouk Fortunier
Cast
Eva van der Gucht, Johan Heldenbergh, Camilia Blereau, Frank Focketijn, Serge-Henri Valcke, Hilde De Baerdemaeker, Julie Maes, Ferre Vuye, Tomas Pevenage, Sieber Marly, Savannah Vandendriessche, Chokri Ben Chikha, Charlotte De Groof, Katja Uffelmann.
Release
20.03.2021
Release NL
28.10.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Anouk Fortunier | Scenario: Jean-Claude van Rijckeghem | Cast: Johan Heldenbergh (Paul), Savannah Vandendriessche (Zoë), Hilde De Baerdemaker (Véronique), Eva van der Gucht (Mevrouw Torfs), Chokri Ben Chikha (Mo), e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2021

Paul is al jarenlang werkzaam bij de bank, waar hij de dagen volmaakt met het uittikken van betekenisloze getallen in een grijs en grauw kantoor. Wanneer op een dag zijn oude en getrouwe rekenmachine ontploft, ontstaat er ook een vonk in zijn hoofd. Wat doet hij hier nog? Paul neemt ontslag en gooit het over een andere boeg: hij wordt acteur. Tegen beter weten in je baan opzeggen en je droom najagen klinkt avontuurlijk en bewonderenswaardig, maar dat voelt bij deze man niet per se zo.

Pauls dochter Zoë reageert positief op haar vaders nieuwbakken ambitie. Ze komt moeilijk los op school en haar vader helpen met acteerlessen en audities geeft haar een nieuw elan. De rest van het gezin is minder enthousiast. Pauls vrouw Veronique is geschokt bij het horen van het grote nieuws en Zoë's oudere zus Fien en broer Kas hebben evenmin vertrouwen in het plan.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Mijn Vader Is een Saucisse

acties