The Taste of Desire
Zullen we dit maar gewoon 'de Oesterfilm' noemen? Esoterische docu over begeerte.
play

6,2 details

  • 87 Min
  • Documentaire
  • Nederland
87 Min Nederland

The Taste of Desire is een filmische reis rond de wereld, waarin vijf ogenschijnlijk verschillende persoonlijke verhalen met elkaar verbonden raken door ieders unieke band met de oester.

Regie
Willemiek Kluijfhout
Cast
Angie Pontani.
Release
29.04.2021
Release NL
28.10.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Willemiek Kluijfhout | Scenario: Willemiek Kluijfhout | Cast: Angie Pontani, Lotta Klemming, Hugo Roellinger, Olivier Roellinger, Nigel Moore, Chitose Ochi, e.a. | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2021

"Hey man! Ik ben het. Je verlangen! Kijk, een oester." Dit is niet de manier waarop de vertelstem van de documentaire The Taste of Desire de kijker aanspreekt, maar het illustreert wel wat er in deze film gebeurt als je er met een licht-ironische bril naar kijkt. De voice-over, die de vijf afzonderlijke verhalen met elkaar verweeft, klinkt een stuk esoterischer. Een tikkeltje zweverig zelfs. En oesters zijn de leidraad. In vijf verhalen van over de hele wereld ontmoeten we allerlei verschillende mensen die elk een unieke band met deze schelpdieren hebben.

Als deze documentaire iets gelukkig in elk geval niet doet, is het veronderstellen dat oesters écht lustopwekkend zijn. De film erkent deze reputatie wel, door onder andere de Amerikaanse stripper Angie Pontani te portretteren. Zij doet een burlesque dans, in een schelp en met een als parel versierde bal. Verder zien we ook een jonge vrouw die oesters opduikt, een Franse chef-kok met een driesterrenrestaurant, een schrijver met een oesterobsessie en, laten we zeggen, een parelenthousiasteling. Ze vertellen over zichzelf en hun verlangens, meestal oestergerelateerd, maar nooit in de vorm van hitsigheid als direct gevolg van oesterconsumptie. En zo doorgronden we langzaam wat begeerte zelf is en wat het betekent.

videotrailers & clips