10 Songs for Charity
Sekswerkers in de illegaliteit moeten vechten voor hun waardigheid: de musical.
play

5,6 details

  • 114 Min
  • Drama
  • Nederland
  • België
114 Min Nederland

Twee zusjes uit Lagos, komen via Nigeriaanse vrouwenhandelaren terecht in de illegale prostitutie, in België. Ze delen een flat in een grauwe buitenwijk met drie andere vrouwen, net als zij op zoek naar meer welvaart en geluk. Ze doorstaan de uitbuiting en vernederingen met humor, veerkracht en gezang tot het hen op een dag teveel wordt, ze in opstand komen en hun woede van zich af zingen.

Regie
Karin Junger
Cast
Sam Louwyck, Aza Declercq, Christophe Haddad, Jean-Pierre Lauwers, Said Boumazoughe, Andrea Abbracciante, Ijeoma Grace Agu, Simon Kahn, Morganna Love.
Release
28.07.2021
Release NL
28.10.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Karin Junger | Scenario: Brigit Hillenius en Karin Junger | Cast: Ijeoma Grace Agu (Charity), Omoteniola Famodimu (Happy), Faith Yinkore (Dolores), Shirma Rouse (Patience), Morganna Love (Felicia), La Baby Jacqueline Morales (Esperanza), Sam Louwyck (Henk), Jeroen Perceval (Johan), e.a. | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2021

Na een ritueel waar een kip wordt geslacht, laten twee zusjes uit Lagos zich door Nigeriaanse mensenhandelaren meevoeren naar het troosteloze Vlaanderen. Ze nemen de namen Charity en Happy aan, en krijgen les in wat ze moeten zeggen tegen de Belgische autoriteiten. Zo moeten ze doen alsof ze minderjarig zijn. Eenmaal daar ontsnappen ze uit het asielzoekerscentrum voor nieuw onderdak. En dat is, wat Happy nog niet wist, bij hoerenmadam Dolores. Mensenhandel is namelijk niet gratis. Ze beginnen hun nieuwe bestaan met een schuld van tienduizenden euro's die ze weg moeten werken. En o ja, dit is trouwens een musical!

10 Songs for Charity is dus een titel die je vrij letterlijk mag nemen. Als de zussen in Lagos op het punt staan om zich bij hun helpers te melden, start er muziek die wordt gemaakt met voorwerpen op straat. En het tweetal begint te zingen. De eerste avond van haar nieuwe job laat Charity zien welke verleidelijke identiteit ze aanneemt, door het in een lied te smeden. Happy daarentegen zingt - tijdens de eerste gelegenheid om deze drukkende wereld een paar uurtjes te ontvluchten - haar gevoelige en doorleefde beklag tegen een kerststal in het winkelcentrum. Ze kunnen niet zomaar stoppen met hun lichaam verkopen, want gangsters bedreigen hun familie in Lagos. En ook de Belgische politie biedt geen uitkomst.

videotrailers & clips