De vloek van Lughus
Kinderfilm met Halloweenthema. Geen echt gegriezel, maar vooral vermaak.

6,8 details

  • 83 Min
  • Familiefilm
  • Nederland
83 Min Nederland

Eeuwen geleden – toen magie nog niet was vergeten- was er een plaaggeest actief. Een plaaggeest is, zoals de naam al doet vermoeden, een geest die het leuk vindt om mensen te plagen. Deze specifieke geest liet wensen uitkomen, maar dan wel altijd op een manier waarop mensen het niet bedoelden en zorgde op die manier voor veel chaos.

Regie
Sjoerd de Bont
Cast
Bartho Braat, Tjebbo Gerritsma, Anne-Marie Jung, Koert-Jan de Bruijn, Joost Buitenweg, Rayan Belrhazi Alaoui, Tommy van Lent, Yentl de Jong, Pebbles Janssen, Danny Jongejan, Mila Kok, Rein van Duivenboden, Puck Nieuwpoort, Mats van Heusden, Richard Spijkers.
Release
21.10.2021
Release NL
27.10.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Sjoerd de Bont | Scenario: Jeroen van der Zee | Cast: Puck Nieuwpoort (Romy), Tommy van Lent (Milan), Pebbles Janssen (Jasmine), Danny Jongejan (Ryan), Zosja Faessen (Elena), Bartho Braat (Rolf), e.a. | Speelduur: 73 minuten | Jaar: 2021

Het afgelopen decennium heeft Halloween langzaam een plekje op de kalender aan deze kant van de oceaan veroverd. De tijd dat de met vleermuizen en pompoenen versierde chocoladerepen en chipszakken raar werden bekeken in de supermarkt ligt inmiddels ruim achter ons. Met Halloween langs de deuren gaan is al even normaal als twee weken later met Sint-Maarten. En net zo normaal als een Sinterklaasfilm wordt ook een Halloween-kinderfilm van vaderlandse bodem. Welkom in de eenentwintigste eeuw.

Een uitstekend voorbeeld hiervan is De Vloek van Lughus: een simpele kinderfilm, met laagdrempelige problemen, begrijpelijke karakters en een sausje van griezelavonden. Wie hoopt op enge verhalen en afschrikwekkende problemen waar Paul van Loon nog een puntje aan kan zuigen, is bij deze kinderfilm aan het verkeerde adres. Waar Halloween zich normaal laat kenmerken door bloedspetters, spinnenwebben en enge nachtmonsters, speelt deze film zich af in het Tiel van stripfiguur en lokaal icoon Flipje. Gewoon, in de Betuwe. Bij klaarlichte dag ook vooral. Het moet immers wel leuk blijven.