Fireheart (2022)

New York dient als toneel voor een vurig mysterie.
play

5,7 details

  • 92 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Frankrijk
  • Canada

'Fireheart' speelt zich af in het New York van de jaren ’20, waar een meisje droomt om ’s werelds eerste brandweervrouw te worden. De 16-jarige Georgia woont in New York en heeft een grote droom; ze wil als eerste vrouw ter wereld bij de brandweer werken. Wanneer een geheimzinnige brandstichter Broadway begint af te branden, verdwijnen op mysterieuze wijze de brandweerlieden van New York. De vader van Georgia, Shawn, wordt door de burgemeester van New York uit zijn pensioen opgeroepen om het onderzoek naar de verdwijningen te leiden. Wanhopig om haar vader te helpen en haar stad te redden, vermomt Georgia zichzelf als een jonge man genaamd "Joe" en voegt zich bij een groepje buitenbeentjes van de brandweer. Zal het haar lukken om de brandstichter te stoppen en haar stad te redden?

Regie
Theodore Ty
Laurent Zeitoun
Cast
Kenneth Branagh, Vincent Cassel, William Shatner, Olivia Cooke, Laurie Holden, Valérie Lemercier, Alice Pol, Elie Semoun, Dawn Ford, Emmanuel Curtil, Claudia Tagbo, Kevin Dennis, Mara Junot, Ryan W. Garcia, Loïse Charpentier, Maya Misaljevic, Emmanuel Garijo, Wilex Ly, Alexandre N'Guyen, Scott Humphrey.
Release
02.02.2022
Release NL
10.08.2022
Release DVD
13.12.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Theodore Ty, Laurent Zeitoun | Scenario: Daphne Ballon, Jennica Haper, Lisa Hunter, Laurent Zeitoun | Cast (stemmen): Sterre Koning (Georgia), Jelle Amersfoort (Sam), Finn Poncin (Jimmy Murray), Leonoor Koster (Pauline), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2022

De New Yorkse Georgia Nolan droomt ervan brandweervrouw te worden. Helaas voor haar zijn het de jaren twintig en is het nog niet toegestaan om als vrouw bij de brandweer te gaan. Wanneer op mysterieuze wijze brandweermannen verdwijnen op Broadway, wordt Georgia's vader, een oud-brandweerman die nu kleermaker is, gevraagd zijn oude baan tijdelijk weer op te pakken. Georgia ziet een kans aan haar vader en de stad te bewijzen dat vrouwen ook geschikt kunnen zijn voor de brandweer. Verkleed als man probeert ze samen met haar vader en een paar eigenaardige vrijwilligers het mysterie op te lossen.

De opening toont een bruisend en kleurrijk New York, waarin we een kleine Georgia met haar hond het huis op stelten zien zetten met haar fantasieën over het zijn van brandweervrouw. Al vrij gauw daarna wordt ze ermee geconfronteerd dat haar droom vanwege haar geslacht nooit werkelijkheid zal worden. Fireheart stelt vervolgens gendernormativiteit aan de kaak op een manier die vergelijkbaar is met die van Mulan; in beide films doet een jonge vrouw zich voor als man om haar doel te verwezenlijken.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Fireheart

acties