Drie Nederlandse soldaten vs. een geitenhoedertje in vijandig gebied.
play

7,2 details

  • 90 Min
  • Thriller
  • Nederland
  • Griekenland
90 Min Nederland

Tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten zijn drie jonge soldaten, Erik, Roy en Thomas, op zichzelf aangewezen als hun militaire voertuig met pech midden in de woestijn vast komt te staan. Steeds meer losgezongen van de werkelijkheid proberen de soldaten het hoofd koel te houden. Ze verliezen echter grip op de situatie als ze de 14-jarige Khalil ontmoeten en hij vervolgens weigert te vertrekken. Rampzalige gebeurtenissen stapelen zich op en de soldaten voelen zich gedwongen om de jongen een vijandig gebied in te volgen op zoek naar water. Hun paranoia neemt langzaam maar zeker toe. Waar leidt hij ze eigenlijk naartoe en kunnen ze hem wel vertrouwen?

Regie
Shariff Korver
Cast
Joes Brauers, Tobias Kersloot, Spencer Bogaert.
Release
14.06.2021
Release NL
11.11.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Shariff Korver | Scenario: Jolein Laarman | Cast: Joes Brauers (Erik), Spencer Bogaert (Roy), Tobias Kersloot (Thomas), Omar Alwan (Khalil), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2021

Do Not Hesitate is de Nederlandse inzending voor de Beste Buitenlandstalige Film bij de Oscars van 2022. Regisseur Shariff Korver wil met deze spannende drama-thriller het nut laten zien van 'debriefing', de nazorg die militairen krijgen na een operatie. Hij won verhalen in bij echte praatsessies, waar Nederlandse troepen door een proces van lang praten een plekje leren geven aan wat ze aan traumatische ervaringen hebben opgedaan.

Een vredesmissie, ergens in het Midden-Oosten. Drie soldaten blijven in vijandig gebied achter bij een gestrand pantservoertuig, wanneer de rest van hun eenheid de omgeving gaat verkennen. Zij blijven langer weg dan gedacht. Spanningen lopen op, rantsoenen krimpen in, de radio biedt geen uitkomst. En dan is er ook nog een inheems jongetje wiens geit door een van de troepen dood is geschoten. Hem verstaan is niet nodig om te weten dat hij zwaar over de zeik is. Hij schreeuwt er in het Arabisch op los en weigert te vertrekken met de kleine afkoopsom die hem is toegestopt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Do Not Hesitate

acties