nu in de bioscoop

Herr Bachmann und seine Klasse (2021)

Een zeer uitvoerige blik op het werk van een gepassioneerde Duitse basisschoolleraar. Een lange maar uitermate boeiende zit.
play

8,1 details

  • 217 Min
  • Documentaire
  • Duitsland
217 Min Duitsland

Dieter Bachman is zo’n docent die je zelf had willen hebben. Met zijn beanie en AC/DC shirt ziet hij er eerder uit als een rocker dan als een leraar. Iemand die betrokken is bij al zijn leerlingen en ze in hun waarde laat. Op een tikje onorthodoxe manier probeert Bachmann zijn leerlingen thuis te laten voelen in de Duitse industriestad, die veel inwoners kent met allerlei culturele achtergronden, en biedt hij hen zicht op een betere toekomst.

Alt titel
Mr. Bachmann and His Class
Regie
Maria Speth
Release
05.04.2021
Release NL
25.11.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Maria Speth | Scenario: Maria Speth en Reinhold Vorschneider | Speelduur: 217 minuten | Jaar: 2021

Iedereen herinnert zich nog wel die ene leraar of lerares die een onvergetelijke indruk heeft achtergelaten. Misschien stuurt die onderwijzer je zelfs wel een bepaalde richting in het leven op. Leraren vormen een dankbaar onderwerp voor documentaires. Zo was Être et Avoir, over een Franse plattelandsschool met maar één klaslokaal, bijna twintig jaar geleden een doorslaand succes in de filmhuizen.

Iets meer zitvlees wordt verwacht van de Duitse documentaire Herr Bachmann und Seine Klasse. Het kost je namelijk een halve lesdag om de geestdrift van meester Dieter Bachmann tot je te nemen. Weliswaar had regisseur Maria Speth sneller tot de kern te komen dan de drie en een half uur die ze zich nu permitteert, maar een saaie of langdradige ervaring wordt het nergens.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Herr Bachmann und seine Klasse

acties