Passing (2021)

7,0 details

  • 98 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
98 Min Verenigd Koninkrijk

In het New York City van de jaren 1920 komt het leven van een zwarte vrouw op z'n kop te staan als haar leven verstrengeld raakt met dat van een voormalig jeugdvriend die zich als wit voordoet.

Regie
Rebecca Hall
Cast
Tessa Thompson, Alexander Skarsgård, Bill Camp, Andre Holland, Ruth Negga, Gbenga Akinnagbe, Derek Roberts, Margaret Daly, Tom White, Amber Pickens, Antoinette Crowe-Legacy, Amos J. Machanic, Kerry Flanagan, Buzz Roddy.

Filmtotaal Recensie

Regie: Rebecca Hall | Scenario: Rebecca Hall (film), Nella Larsen (boek) | Cast: Tessa Thompson (Irene), Ruth Negga (Clare), André Holland (Brian), Bill Camp (Hugh), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2021

Rene is een jonge vrouw uit het New York van de vroege twintigste eeuw. Ze is moeder van een stel prachtkinderen, heeft een succesvolle man en een huis zo groot dat het een werkster rechtvaardigt. Ook is Rene zwart. Dat is ze in een tijd waarin de zwarte bevolking van Amerika actief achtergesteld wordt en waarin het in veel opzichten voordelig zou zijn als je door het leven kon gaan als witte vrouw. Als dat daadwerkelijk mogelijk was, zou ze dan daadwerkelijk wit willen zijn?

Op het eerste gezicht lijkt deze vraag voor een vrouw in haar situatie niet meer dan hersengymnastiek. Ze is nou eenmaal zwart, ook in een zwart-witfilm is dat overduidelijk. Op een dag ontmoet ze op straat haar jeugdvriendin Clare, met wie ze in een vorig leven in de zwarte wijken van Chicago naar school ging. De man van Clare is wit en zodra zijn mond opengaat komt er een stroom racisme uit waarvan Rene onpasselijk wordt. Zo onpasselijk dat ze de opnieuw ontluikende vriendschap direct weer in de kiem wil smoren. Ondanks deze initiële weifeling raken de twee toch weer bevriend en geboeid door elkaar. Door een gedeeld verleden, maar ook door een contrasterend heden als gevolg van verschillende keuzes en een verschillende moraal.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Passing

acties