Minyan (2020)

Tiener David worstelt met identiteit, seksualiteit en zijn plek binnen de Joodse gemeenschap in New York in de jaren tachtig.
play

6,5 details

  • 118 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
118 Min Verenigde Staten

New York '87. De 17-jarige David woont met zijn ouders in een wijk met veel Joodse immigranten. Hij helpt regelmatig bij gebedsgemeenschappen (“minjans”) wat als vanzelfsprekend door zijn familie wordt beschouwd. Hij is zijn homoseksualiteit aan het ontdekken maar vindt de strikte regels van zijn Joodse gemeenschap steeds meer knellen.

Regie
Eric Steel
Cast
Mark Margolis, Ron Rifkin, Brooke Bloom, Zane Pais, Chris Perfetti, Gera Sandler, Richard Topol, Christopher McCann, Carson Meyer, Samuel H. Levine, Zuzanna Szadkowski, Lawrence Jansen, Eli Rosen, Alex Hurt, Michael Broadhurst, Jonathan Raviv, Elizabeth Loyacano, Chinaza Uche, Eleanor Reissa.
Release
22.02.2020
Release NL
03.02.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Eric Steel | Scenario: Eric Steel, Daniel Pearle | Cast: Samuel H. Levine (David), Ron Rifkin (Josef), Christopher McCann (Herschel), Mark Margolis (Itzik), Brooke Bloom (Rachel) e.a. | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2020

Op genuanceerde wijze portretteert regisseur Eric Steel de volwassenwording van David. Hij leeft in de jaren tachtig in New York. Zijn ouders zijn van Russische afkomst en Joods en zeker van zijn vaders kant heeft David met nogal wat verwachtingen te maken. Dat David op mannen valt, betekent dat hij moet uitzoeken hoe dat past in de rest van zijn leven. In eerste instantie verwacht je bij een dergelijk drama veel conflict, maar Minyan kiest voor een soberdere aanpak in gedempte kleuren. Dit levert een wat trage, maar vooral oprechte film op.

Minyan raakt aan de genreclichés, maar vervalt nooit in melodrama. David worstelt met hoe hij zijn seksualiteit kan verenigen met zijn achtergrond, drinkt iets te graag en vertoont af en toe wat gewelddadig gedrag waarmee hij de goedkeuring van zijn conservatieve vader zoekt. Desondanks weet de film goed waar de grens ligt en voelen de dramatischere momenten nooit als drama om het drama. Veel blijft onuitgesproken en de kijker mag zelf invullen wat sommige stiltes precies betekenen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Minyan

acties