nu in de bioscoop

Bigger Than Us (2021)

Een document als een vrolijke strijdkreet, over jonge wereldverbeteraars.
play

6,6 details

  • 95 Min
  • Documentaire
  • Frankrijk
95 Min Frankrijk

De Nederlands-Indonesische Melati Wijsen (20) komt al jaren in actie tegen plasticvervuiling en met groot succes; op jonge leeftijd is ze erin geslaagd het eiland Bali vrij te maken van plastic tasjes. Samen met Melati staat er een krachtige generatie op die als doel heeft de wereld te herstellen. Bigger Than Us toont de intrigerende en ontroerende reis van Melati waarbij ze andere jonge changemakers ontmoet die hun leven wijden aan een betere toekomst.

Regie
Flore Vasseur
Cast
Melati Wijsen, Xiuhtezcatl Martinez, Memory Banda, Rene Silva, Mary Finn, Mohamad Al Jounde.
Release
15.07.2021
Release NL
02.06.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Flore Vasseur | Scenario: Flore Vasseur en Melati Wijsen | Cast: Melati Wijsen, Mary Finn, Xiuhtezcatl Martinez, Memory Banda, Winnie Tushabe, Rene Silva, Mohamad Al Jounde, e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2021

Sommige mensen bereiken al heel veel op een jonge leeftijd. Melati Wijsen was twaalf toen ze met haar jongere zus Isabel besloot om Bali vrij te maken van plastic tasjes. Op haar achttiende ondernam ze een wereldreis samen met documentairemaker Flore Vasseur, om op elk continent contact te leggen met gelijkgezinde jonge idealisten. En dat met de productiesteun van filmster Marion Cotillard. Bigger Than Us leest als een wervingsfilm voor jeugdige activisten.

Mary Finn trok naar Lesbos om vluchtelingen van de verdrinkingsdood te redden. Rene Silva startte als puber een eigen krant in de favela's van Rio de Janeiro. Memory Banda kreeg het in Malawi, nog voordat ze volwassen werd, voor elkaar om uithuwelijking van vrouwen onder de achttien te verbieden. Melati Wijsen laat zes jongeren hun verhaal doen, over waarom ze hun stukje van de wereld wilden verbeteren. De boodschap: actie helpt, maar er moet ook nog zo ontzettend veel actie worden ondernomen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Bigger Than Us

acties