Silence of the Tides
Onderga de Waddenzee, in vele lagen, en met prachtig beeld en geluid.
play

7,5 details

  • 102 Min
  • Documentaire
  • Nederland
102 Min Nederland

Een film die in- en uitademt met de getijden van het Werelderfgoed, een van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld, terwijl het de breekbare relatie tussen mens en natuur verkent. Een hypnotiserende blik op de cycli en contrasten van de seizoenen: leven en dood, storm en stilte, de massa en het individu. Een poëtische overpeinzing zonder voice-overs of interviews tegen een overweldigend decor van lucht, water, wind, mist en voortdurend veranderend licht.

Regie
Pieter-Rim de Kroon
Cast
Johann Petersen, Jan Willem Bakker.
Release
22.11.2020
Release NL
10.03.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Pieter-Rim de Kroon | Scenario: Michiel Beishuizen en Pieter-Rim de Kroon | Cast: Birgit Wildeman (orgelspeler), Johann Petersen (postbode Hanni), Jan van Rees, Freek Töpfer, Bote Teerling, Eva Kok, Ezra Goudzwaard, Alexandra Hector, Jan Willem Bakker, e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2020

De Waddenzee verdient onze liefde. Laten we het daar op zijn minst over eens zijn. En Pieter-Rim de Kroon is een regisseur die duidelijk een hele warme plek in zijn hart heeft gereserveerd voor dit vijfhonderd kilometer lange strookje zee, dat door de getijden een deel van dag droog ligt, en zich uitstrekt van Den Helder tot het Deense Esbjerg. Silence of the Tides is zijn ode, zijn lieve woordjes, die hij in het oor van de Waddenzee fluistert.

De film is eigenlijk een lange collage van taferelen. Een man rijdt op een eenpersoons treintje door de duinen, ongeacht het weer. Water stijgt en daalt. Gevechtsvliegtuigen razen over tijdens een militaire oefening. In een kerk speelt een organist, en een dweilorkest rijdt mee achterop een truck. Er zijn beestjes, er groeit van alles en de wind beweegt de golven. Reken niet op al te veel woorden, maar onderga al het moois dat De Kroon heeft samengebracht in zijn visuele essay.

videotrailers & clips