De son vivant (2021)

Frans drama brengt in kaart wie allemaal betrokken raken bij een terminaal ziek persoon.
play

6,0 details

  • 122 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • België
122 Min Frankrijk

Een zoon die ontkent dat hij ernstig ziek is. Een moeder die geconfronteerd wordt met het ondraaglijke. En daartussen een arts en verpleegster die hen met alle macht tot acceptatie proberen te brengen. Ze hebben één jaar om tot elkaar te komen, en te ervaren wat het betekent om het leven langzaam los te laten.

Alt titel
Peaceful
Regie
Emmanuelle Bercot
Cast
Catherine Deneuve, Cécile De France, Benoît Magimel, Melissa George, Babetida Sadjo, Julie Arnold, Izabella Maya, Gabriel A. Sara, Lou Lampros, Ariane Liautaud, Oscar Morgan, Nada Sara, Marc Fauveau, Clément Ducol, Marie Courroy, Gérard Gaudron, Olga Mouak, Marushka Jury.
Release
10.07.2021
Release NL
03.03.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Emmanuelle Bercot | Scenario: Emmanuelle Bercot en Marcia Romano | Cast: Benoît Magimel (Benjamin), Catherine Deneuve (Crystal) Garbriel A. Sara (Dr. Eddé), Cécile de France (Eugénie), Oscar Morgen (Léandre), e.a. | Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2021

Wanneer een persoon te horen krijgt dat hij niet lang meer te leven heeft, is dat een shock voor die persoon, maar ook voor zijn naasten. Weet regisseur Emmanuelle Bercot die shock over te brengen in haar nieuwste film, De Son Vivant? Jammer genoeg niet.

Benjamin is een zelfverzekerde toneeldocent. Hij weet waar hij over praat en is geliefd bij zijn leerlingen, die staan te trappelen om auditie te doen bij het conservatorium. Terwijl hij hen klaarstoomt voor die auditie, krijgt Benjamin het nieuws dat hij kanker heeft, stadium vier. Het wil amper tot Benjamin doordringen, maar hij heeft echt niet lang meer te leven. Wil hij toch een behandeling starten of laat hij het hierbij?

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

De son vivant

acties