Almodovars nieuwste melodrama is té soapy.
play

7,7 details

  • Drama
  • Spanje
  • Frankrijk
Spanje

Twee vrouwen, Janis (Penélope Cruz) en Ana (Milena Smit), bevallen tegelijkertijd in hetzelfde ziekenhuis. Beiden zijn alleenstaand en ongepland zwanger. Janis, van middelbare leeftijd, is blij, maar de jonge Ana is bang en onzeker. De weinige woorden die de vrouwen wisselen, vormen de basis voor een band die hun levens later een beslissende wending zal geven. Terwijl Janis het verleden van haar familie een gezicht probeert te geven, vecht Ana juist om los te komen van haar familie.

Alt titel
Madres Paralelas
Regie
Pedro Almodóvar
Cast
Penélope Cruz, Rossy de Palma, Aitana Sánchez-Gijón, Pedro Casablanc, Julieta Serrano, Israel Elejalde, Milena Smit, Adelfa Calvo, Chema Adeva, Carmen Flores, Ainhoa Santamaría, Inma Ochoa, Arantxa Aranguren, Trinidad Iglesias, Julio Manrique.
Release
01.09.2021
Release NL
10.03.2022
Release DVD
09.06.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Pedro Almodóvar | Scenario: Pedro Almodóvar | Cast: Penélope Cruz (Janis), Milena Smit (Ana), Rossy de Palma (Elena), Israel Elejalde (Elsa), Aitana Sánchez-Gijón (Teresa), e.a. | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2021

Na het geslaagde tussendoortje The Human Voice en het sterke, autobiografische Dolor y Gloria, is er alweer een nieuwe film van de Spaanse meestercineast Pedro Almodóvar. Hoewel onderhoudend, is het zeker niet zijn beste film. Almodóvar vergaloppeert zich aan een scenario waarin gewoonweg te veel gebeurt.

Als Janis, een succesvolle fotografe, op een dag de beroemde antropoloog Arturo moet portretteren, gebeurt er een hoop. Janis probeert al jarenlang geld los te peuteren voor een forensisch onderzoek in haar geboortedorp. Tijdens het bloedige begin van de Spaanse Burgeroorlog is haar halve familie afgeslacht en buiten het dorp begraven. Arturo, die als wetenschapper over de juiste connecties beschikt, belooft Janis aan de juiste knoppen te draaien, waarna een kortstondige romance tussen de twee ontstaat.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.