Dog

Dog (2022)

Channing Tatums regiedebuut is als roadmovie te puberaal om nog enigszins krachtig te kunnen zijn.
play

6,3 details

  • 101 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
  • Italië
101 Min Verenigde Staten

'Dog' vertelt het verhaal van ex-soldaat Briggs (Channing Tatum) die de taak krijg om legerhond Lulu naar de begrafenis te brengen van haar overleden baasje. Dit lijkt een simpele taak maar tijdens hun reis langs de Pacifische kust, drijft Lulu’s onhandelbare gedrag Briggs tot het uiterste. Hij doet krampachtig zijn best om Lulu onder controle te houden maar hierdoor komen ze juist in de problemen. Waar ze elkaar op het begin niet kunnen luchten of zien, groeien ze gaandeweg naar elkaar toe en kunnen ze het verleden loslaten om de blik op de toekomst te richten.

Regie
Reid Carolin
Channing Tatum
Cast
Jane Adams, Kevin Nash, Channing Tatum, Cayden Boyd, Q'orianka Kilcher, Ronnie Gene Blevins, Nicole LaLiberte, Patricia Isaac, Aqueela Zoll, Skyler Joy, Mike Vaughn, Amanda Booth, Joy Sunday, Darren Keilan, Neiko Neal, Ethan Suplee, Ryder McLaughlin, Emmy Raver-Lampman, Neraida Bega, JoAnne McGrath, Eric Urbiztondo, Bill Burr.
Budget
$ 20.000.000
Release
14.02.2022
Release NL
24.02.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Channing Tatum, Reid Carolin | Scenario: Reid Carolin, Brett Rodriguez | Cast: Channing Tatum (Briggs), Ethan Suplee (Noah), Jane Adams (Tamara), Kevin Nash (Gus), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2022

In grote delen van de Verenigde Staten hebben burgers een haast onvoorwaardelijke liefde voor twee soorten medeburgers: honden en oorlogsveteranen. Het maakt niet uit hoe ze eruitzien, wat ze doen of waar ze vandaan komen, een halsband of naamplaatje om je nek is genoeg om zonder verdere vragen handenvol sympathie te oogsten. Zet twee van deze toppers in een pick-uptruck en de basis voor een klassieke feelgoodfilm over een heroïsche roadtrip vol obstakels lijkt gelegd.

De premisse van de film is dus niet al te lastig. De scriptschrijvers en regisseurs hadden een overduidelijk gezamenlijk doel: de twee oorlogsveteranen, één met een vachtje en één met een lichte hersenbeschadiging, op de één of andere manier zo snel mogelijk in die auto krijgen. Het gekunstelde excuus hiervoor is uiteindelijk de begrafenis van een oude strijdmakker. Doordat Lulu, de hond, zwaar getraumatiseerd uit het oorlogsgebied is teruggekomen, is vliegen geen optie. De herdershond slaat aan op alles wat in de buurt komt.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Dog Nieuwsberichten