Dog

Dog (2022)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Dog is een nieuwe drama komedie geregisseerd door Reid Carolin en Channing Tatum. Dit is voor hun allebei de eerste film die ze hebben geregisseerd. Reid Carolin is in de filmwereld meer bekend als producer en Channing Tatum als acteur.
In de film wordt aan ex-soldaat Jackson Briggs (Channing Tatum) gevraagd of hij de voormalige legerhond Lulu naar de begrafenis van haar overleden baasje wil brengen. Briggs hoopt na deze simpele taak weer terug te mogen bij het leger wat hij door oorlogsschade aan zichzelf moest verlaten.
Onderweg leert Briggs dat deze taak toch moeilijker is, want Lulu lijdt aan oorlogstrauma’s, die haar van een rustige hond ineens terug kunnen veranderen in de woeste oorlogshond die ze vroeger was. Hierdoor moet Briggs zelf ook steeds terugdenken aan zijn vroegere oorlogstijden en komen de trauma’s bij hem ook langzaam terug. Briggs en Lulu moeten zo samen hun reis afleggen en proberen hun oorlogstrauma’s de baas te blijven.
Dat deze film door beginnende regisseurs en schrijvers is gemaakt valt helaas wel terug te zien, want ze houden het meer bij een standaard rondrit film met een dier. Ze weten een paar scenes mooi in beeld te brengen, maar verder is het gewoon een film waar de personages van punt a naar b reizen en ze onderweg van alles meemaken. Wat ze allemaal meemaken in de film staat vervolgens los van elkaar, waardoor de film soms rommelig over kan komen. Vele van de gebeurtenissen die ze meemaken gebeuren en zijn dan ook zo weer voorbij. Op de verschillende gebeurtenissen die de personages meemaken tijdens hun reis, kan de film verder wel aan de bekende en voorspelbare kant blijven.
De film heeft helaas een slechte balans tussen de komedie en drama genres. In het begin van de rondrit komt het meer komisch over waar het hoofdpersonage de hond voor komische doeleinden probeert te gebruiken. Door de toenemende trauma’s verandert de komedie ineens meer in een drama. Deze wisseling van genres had beter gewerkt als ze het drama gedeelte wat beter hadden uitgewerkt en achtergrond hadden gegeven. De film laat wel goed de band tussen mens en dier zien en hoe deze elkaar kunnen helpen met iets zoals een trauma. De film probeert ook als eerbetoon over te komen voor ex-soldaten die zelf ook oorlogsgebeurtenissen hebben meegemaakt. Door het gebrek aan achtergrondinformatie van de trauma’s van het hoofdpersonage en de hond komt dit aspect niet altijd even sterk naar voren.
Channing Tatum doet het goed als de hoofdrol van de film, maar omdat hij zich ook bezig heeft gehouden met het regisseren, doet hij helaas verder niets speciaals met deze rol. In het begin kan hij soms wat onzeker overkomen. Gelukkig komt hij gedurende de film wel leuk over met de hond. Het is leuk te zien hoe hun band tijdens de film verandert door alles wat ze gezamenlijk meemaken. De rest van de filmcast spelen meer kleine rollen en komen zo meer ondersteunend over bij de momenten dat Channing Tatum en de hond langs ze komen.