Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Bon Bini Holland 3 is de derde film uit de Bon Bini Holland filmserie. De film is geregisseerd door Pieter van Rijn, de regisseur van Familieweekend.
In de film komen Daniel (Tygo Gernandt) en zijn assistente Zoë (Lamara Strijdhaftig) naar FC Kip om de zaak te kopen. Robertico Florentina (Jandino Asporaat) doet zich voor als de eigenaar van FC Kip en probeert een deal met ze te sluiten. Robertico doet dit eigenlijk alleen omdat hij een oogje heeft op Zoë en zo de belangen van de zaak en het personeel achter zich laat.
Om de deal te bevestigen reizen ze allemaal naar New York waar Robertico het geloofwaardig moet zien te houden dat hij de eigenaar van FC Kip is, om de verkoop zo succesvol af te leggen en Zoë te blijven imponeren. De rest van het FC Kip personeel beleven zo hun eigen avonturen in New York.
Met deze film proberen ze het allemaal groter te maken door de film naar de nieuwe locatie van New York te brengen. Ditzelfde idee kwam ook al naar voren in de Flodder film Flodder in Amerika! Ze kiezen alleen voor verandering van locatie, maar doen verder weinig met nieuwe creatieve komedie-elementen. De komedie in de film blijft zo aan de herhaaldelijke of voorspelbare kant. Zo maken ze deze film verder ook niet echt iets bijzonder vergeleken de voorgaande films of tv-serie. Door de komedie op een te overdreven naar voren te brengen, verliest het ook wat van zijn geloofwaardigheid en is het zo uiteindelijk niet meer komisch. De film blijft eigenlijk alleen leuk voor fan van Jandino zijn komedie stijl.
Het verhaal is ook aan de rommelige kant, want het springt heen en weer tussen verschillende personages die door Jandino gespeeld worden. De meeste verhalen blijven verder ook aan de voorspelbare kant, of krijgen niet eens een echt duidelijk einde. De meer losstaande verhaallijnen hadden beter uit de film gelaten kunnen worden. De film was dan wat meer gefocust geweest en minder aan de langdradige kant.
Jandino Asporaat speelt weer vele bekende verschillende personages plus wat nieuwe voorin deze nieuwe film. De meeste blijven hun standaard persoonlijkheden en komedie kanten behouden en doen verder weinig bijzonders nieuws in deze film. Door de hoeveelheid aan verschillende personages die Jandino speelt kan de film soms ook wat rommelig en onnavolgbaar worden. De andere acteurs krijgen door Jandino zijn aanwezigheid in de film verder nog weinig tijd of kansen om me te werken. De meeste worden meer gebruikt als komische tegenspeler voor Jandino. De chemie tussen de personages komt verder ook meer geforceerd over dan nog geloofwaardig.