Een matig plot als vehikel om Jandino's typetjes naar het witte doek te brengen. Leuk voor de fans, maar veel van hetzelfde.
play

4,9 details

  • 84 Min
  • Komedie
  • Nederland
84 Min Nederland

Wanneer Robertico zich voordoet als eigenaar van F.C. Kip wordt het kiprestaurant overgenomen door de Amerikaanse fastfood gigant Wicked Chicken. The American Dream lijkt voor iedereen werkelijkheid te worden, maar eenmaal in New York lopen de zaken anders dan gepland. Lukt het Robertico om zijn ware identiteit verborgen te houden voor het meisje van zijn dromen, Zoë? Wat doet Judeska op de New York Fashion Show? En Gerrie op een cruise in de Caribbean? Maar vooral: lukt het de F.C. Kippers om hun restaurant weer in eigen handen te krijgen?

Regie
Pieter van Rijn
Cast
Tygo Gernandt, Najib Amhali, Phi Nguyen, Sergio IJssel, Jandino Asporaat, Antonie Knoppers, Alpha Oumar Barry, Sabine Soetanto, J. David Hinze, Roué Verveer, Wart Kamps, Rico Verhoeven, Hans Doodkorte, Allard Warnas, Lamara Strijdhaftig, Summer de Snoo, Robin Holzken, Lisa Morrell, Tineke Schouten.
Release
30.06.2022
Release NL
30.06.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Pieter van Rijn | Scenario: Michel Bonset, Jandino Asporaat, Maarten Swart, Anjali Taneja | Cast: Jandino Asporaat (Robertico/Judeska/Gerrie), Lamara Strijdhaftig (Zoë), Tygo Gernandt (Daniël), Sergio Romero IJssel (Norwin/Nolti), Phi Nguyen (Ping Ping), Alpha Oumar Barry (Kofi), e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2022

De kracht van Jandino's humor, en dus ook die van de Bon Bini-filmreeks, is dat hij zo lekker ongecompliceerd is. Critici zullen terecht opperen dat de humor veel te voorspelbaar is, en dat het verstoppen achter typetjes om eigenlijk best wel racistische grappen te maken van weinig vakmanschap getuigt. Dit is natuurlijk ook wel zo, maar de drie Gouden Kalveren uit naam van de publieksjury getuigen ervan dat hier wel degelijk vraag naar is. Voor trouwe fans zal dit vierde deel aan de verwachtingen voldoen. Juist omdat het zo voorspelbaar is. Hou je echter niet van Jandino's humor dan kun je de film ervaren als een klap in het gezicht, van Judeska, met een pan.

Na het succes van Bon Bini Holland 1 en 2, en de spin-off Judeska in da House, is het ditmaal aan Pieter van Rijn om met Jandino's geliefde typetjes aan de slag te gaan. Afgezien van de nieuwe regisseur is het concept verder exact hetzelfde gebleven; een niet al te gecompliceerd verhaal, absurdistische humor, 'onbeskofte' typetjes en vooral heel veel Jandino. Uiteraard zijn alle oudgedienden, inclusief publieksfavorieten Gerrie en Judeska, van de partij. Tygo Gernandt, Lamara Strijdhaftig en een hele hoop verrassende gastoptredens versterken de vaste cast.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Bon Bini Holland 3 Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Bon Bini Holland 3

acties