Renfield

Renfield (2023)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Renfield is een nieuwe horrorkomedie geregisseerd door Chris McKay, regisseur van The Tomorrow War en The Lego Batman Movie.
Renfield (Nicholas Hoult) is de dienaar van Dracula (Nicolas Cage), maar na jaren zijn dienaar te zijn geweest, is hij het zat en wil verder leven zonder Dracula.
Zo laat hij zijn meester achter zich en helpt agent Rebecca (Awkwafina) met haar strijd tegen een criminele familie. Hij loopt alleen het risico Dracula woedend achter hem aan te krijgen wanneer hij leert dat Renfield hem niet meer dient.
Met deze film hebben ze een vermakelijke horrorkomedie gemaakt, alleen met een wat rommelig verhaal. De verhaallijnen waar Renfield Dracula bedient en de agent helpt in haar strijd tegen criminelen komen wat over als twee losstaande verhalen, die soms even kort overlappen met elkaar. Het verhaal van de film is dan ook geschreven door horrorschrijver Robert Kirkman, die verder series zoals The Walking Dead heeft geschreven. Daarnaast is het ook geschreven door Ryan Ridley, die dan meer voor komedieseries schrijft zoals Rick and Morty. Zo lijkt deze film ook op een soort foute mix tussen Rick and Morty en The Walking Dead. Als kijker kun je zo soms meer geïnteresseerd in de film zijn wanneer het meer om de horror of komedie kant. Zo kan het je dan wat minder interesseren als de andere kant dan meer naar voren komt.
De visuele effecten blijven verder wel meer aan de komedie kant, want het vele bloed en lichaamsdelen in de film, komen echt over alsof ze uit een komedie komen. Zo werken deze vermakelijk, maar niet altijd even geloofwaardig. De Make-up voor Dracula ziet er gelukkig wel goed uit.
Met deze film krijgt Nicolas Cage eindelijk de kans om eens Dracula te spelen, een rol waarin hij altijd al gepassioneerd in was om eens te spelen tijdens zijn acteercarrière. Hij zet de rol passend op een duistere, maar ook meer komische manier neer. Omdat naast het Dracula verhaal ook over een politieverhaal gaat, krijgt hij helaas niet een volledige film om zijn Dracula rol in neer te zetten. Nicholas Hoult zet zijn rol als Dracula’s dienaar, die eigenlijk liever met deze taak wil stoppen, ook passend neer. Verder dient hij en zijn personages wel meer als een soort brug tussen de twee verschillende verhaallijnen. Awkwafina zet haar rol als agent, die het haast eigenhandig tegen een criminele familie probeert op te nemen, ook wel goed neer. Alleen omdat ze ook een soort half verhaal krijgt, heeft ze ook niet echt de voldoende ruimte om verder wat bijzonders met haar rol te doen.