Renfield (2023)

Nicolas Cage houdt zich redelijk in, en Nicholas Hoult laat de aandacht niet van zich wegkapen.
play

5,9 details

  • 93 Min
  • Komedie
  • Horror
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
93 Min Verenigde Staten

Renfield wordt gedwongen om zijn meester van slachtoffers te voorzien en alles te doen wat van hem gevraagd wordt, hoe vernederend dat ook is. Maar na eeuwenlange dienstbaarheid wil Renfield weleens zien wat het leven buiten de schaduw van de Heer van het Duister te bieden heeft. Alleen weet hij niet zo goed hoe hij uit die ongezonde relatie moet komen.

Regie
Chris McKay
Cast
Nicolas Cage, Nicholas Hoult, Awkwafina, Ben Schwartz, Adrian Martinez, Shohreh Aghdashloo, James Moses Black, Caroline Williams, Jenna Kanell, Brandon Scott Jones, Christopher Matthew Cook, Rhonda Dents, Bess Rous, Camille Chen, Michael P. Sullivan, T.C. Matherne, Danya LaBelle, Rosha Washington.
Release
25.05.2023
Release NL
25.05.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Chris McKay | Scenario: Ryan Ridley, Ava Tramer | Cast: Nicholas Hoult (Renfield), Nicolas Cage (Dracula), Awkwafina (Rebecca), Ben Schwartz (Teddy Lobo), Shohreh Aghdashloo (Bellafrancesca Lobo), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2023

Nicolas Cage, die eigenlijk Nicolas Coppola heet (ja, familie van), is het al lang gewend om de meest schmierende acteur in Hollywood te zijn dat hij het inmiddels zo onder de knie heeft dat zijn optredens wat minder overdreven zijn. De makers van Renfield rekenen er vast op dat fans van Cage - of in ieder geval zijn over de top acteerwerk - zich door zijn vertolking van Graaf Dracula naar de bioscoop laten lokken. Die krijgen zeker wat ze willen, maar gelukkig staat Nicholas Hoult genoeg zijn mannetje als absolute hoofdrolspeler.

Renfield, de welbekende insect-etende dienaar van Dracula, is zijn taak inmiddels meer dan zat. Iedere keer dat hij zich uit de greep van zijn meester probeert te wurmen wordt hij misleid om weer terug te komen, en blijkt hij alsnog gewoon een voetveeg te zijn. Dracula's hypnotische gave illustreert hoe slachtoffers van narcisten keer op keer worden overgehaald om toch te blijven.

videotrailers & clips

alle artikelen (25)

Renfield Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Renfield

acties