Dracula-film 'Renfield' met Nicolas Cage krijgt mogelijk vervolg met opmerkelijk personage

Dracula-film 'Renfield' met Nicolas Cage krijgt mogelijk vervolg met opmerkelijk personage

Renfield moet het echter wel eerst goed doen op schijf en streaming om een vervolg te waarborgen.

In 2017 was Universal Pictures nog van plan om een heel nieuw filmuniversum neer te zetten van hun Universal Monsters, maar door het floppen van aftrapper The Mummy, ging dat feestje niet door. Met films als Renfield doet Universal nu op subtiele wijze een nieuwe poging.

Renfield kreeg onlangs slechts matige reacties van zowel publiek als critici, maar toch denkt regisseur Chris McKay dat er een mogelijkheid is om de verhaallijn van de film door te zetten. Of dat ook gaat gebeuren hangt af van de verkoop van dvd's, Blu-ray's en de prestaties op streamingdiensten.

Veel potentie
McKay zei er het volgende over tijdens een interview met SYFY WIRE:

"We hebben bepaalde keuzes gemaakt die suggereren dat er een hele wereld van vampierjagers is. Het is niet heel gek om te suggereren dat Van Helsing ook nog ergens in de wereld van Renfield bestaat."



Fans van horrorfilms hebben Dracula al tientallen keren in live-action vorm gezien, maar Nicolas Cage gaf er in Renfield zijn eigen unieke, gestoorde draai aan. En dat was dan ook het hoogtepunt van de film.

Nooit écht dood
Om die reden legt McKay dan ook uit hoe Cage's Dracula kan terugkeren, ondanks zijn lot aan het einde van Renfield:

"Renfield gaat de stukjes Dracula die er nog zijn besprenkelen met heilig water en ze over de wereld verspreiden. Maar in elk van de bloedcellen die over zijn, zit een levende Dracula. En hij zou dus nog kunnen terugkeren."

Het concept voor een vervolg kwam van The Walking Dead-bedenker Robert Kirkman:

"Ik denk dat er nog veel potentieel is. Maar zo werken mijn hersenen als schrijver van strips. Ik denk altijd aan waar het verhaal naartoe kan gaan, hoe we verder kunnen gaan. Ik heb er zeker een idee voor. We kunnen de wereld van Renfield en zijn personages op allerlei manieren opnieuw benutten. Alles hangt af van het succes van de film."

NieuwsFilm

meest populair