Sun Children

Sun Children (2020)

Kinderarbeid en uitbuiting in een spannende zoektocht naar een schat, in een kinderfilm voor volwassenen.
play

7,2 details

  • 99 Min
  • Drama
  • Iran
99 Min Iran

De twaalfjarige Ali en zijn vrienden gaan niet naar school. Ze werken hard in een garage en gaan op pad om te zakkenrollen. Alles om maar aan geld te komen om te overleven en hun families te helpen. Wanneer Ali per toeval de opdracht krijgt om een ondergrondse schat te vinden, verzamelt hij zijn vriendjes en gaan ze op zoek. Om in de buurt te komen moeten ze zich aanmelden bij de zonneschool, een liefdadigheidsorganisatie die lesgeeft aan straat- en werkende kinderen en die vlakbij de tunnel van de schat is.

Alt titel
Khorshid
Regie
Majid Majidi
Cast
Ali Nassirian, Javad Ezati, Tannaz Tabatabaei.
Release
01.02.2020
Release NL
27.01.2022
Release DVD
31.05.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Majid Majidi | Scenario: Majid Majidi & Nima Javidi | Cast: Rouhollah Zamani (Ali), Javad Ezati (Conrector Rafie), Ali Nassirian (Hashem), Shamila Shirzad (Zahra Seyed), Mohammad Mehdi Mousavi Fard (Mamad), Abolfazl Shirzad (Abolfazl), Mani Ghafouri (Reza), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2020

Iran heeft een rijke traditie van kinderfilms. Soms zijn ze daadwerkelijk bestemd voor kinderen, maar meestal zijn volwassenen de beoogde doelgroep. Het maken van kinderfilms is namelijk een bekende truc om censuur te omzeilen. Doordat ze minder streng worden beoordeeld, kan de filmmaker op subtiele en indirecte wijze wat kritischer zijn op de Iraanse samenleving.

Abbas Kiarostami deed het met het prachtige Where Is The Friend's Home?, Jafar Panahi met White Balloon en Mohsen Makhmalbaf met The Silence. Maar geen enkele regisseur bouwde met deze manier van filmen zo'n grote carrière op als Majid Majidi.

videotrailers & clips