The Falls (2021)

6,8 details

  • 129 Min
  • Drama
  • Taiwan
129 Min Taiwan

Een moeder en dochter moeten in quarantaine vanwege COVID-19. Ze worden gedwongen hun persoonlijke obstakels en de spanningen in hun relatie onder ogen te zien.

Regie
Mong-Hong Chung
Cast
Lai-Yin Yang, Yiwen Chen, Lee-zen Lee, Gingle Wang, Alyssa Chia, Waa Wei, Hsin-yao Huang.

Filmtotaal Recensie

Regie: Mong-Hong Chung | Scenario: Mong-Hong Chung, Yaosheng Chang | Cast: Alyssa Chia (Pin-wen), Gingle Wang (Xiao Jing), Lee-zen Lee (Qi-wen), Yi-Wen Chen (Chen), e.a. | Speelduur: 129 minuten | Jaar: 2021

Na zijn goed ontvangen familiedrama A Son is de Taiwanese regisseur Mong-Hong Chung terug bij Netflix met The Falls. Deze keer heeft de film thrillerachtige trekjes, maar langzaam ontpopt hij zich tot een complexer familiedrama. De vraag is of dat een verstandige keuze is, want het mysterie over wat echt is en wat niet, is een stuk pakkender.

The Falls speelt zich af tijdens de huidige pandemie, startend in maart 2020, en zet deze op een betekenisvolle manier in. Als dochter Xiao Jing vanwege een besmette klasgenoot in quarantaine moet en haar moeder Pin-wen van haar baas ook thuis moet blijven, verstoort dat hun relatie. Xiao Jing lijkt alles te doen om haar moeder ver weg te houden en te kleineren. Ze sluit zich op in haar kamer en toont geen greintje dankbaarheid dat haar moeder alles voor haar verzorgt. Ze schrijft zelfs bitch in de achtergebleven saus op een bord. De kijker vraagt zich al snel af of het gemene gedrag van Xiao Jing echt is of dat de moeder zich dingen inbeeldt.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Falls

acties