Nine Days

Nine Days (2020)

Ogenschijnlijk veelbelovend filosofisch drama lost de beloftes niet in.
play

7,0 details

  • 124 Min
  • Drama
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
124 Min Verenigde Staten

Will (Winston Duke) zit in een afgelegen huis op desolate plek waar hij via televisieschermen het leven van mensen volgt. Als er iemand overlijdt komt er een plek vrij voor een nieuw leven en de gegadigden, nog ongeboren zielen, komen langs in het huis om door Will ondervraagd te worden om daarmee kans te maken op het leven. De afvallers houden op te bestaan. Maar dan wordt Will zelf geconfronteerd met een existentieel dilemma, enerzijds veroorzaakt door het overlijden van iemand wat hem aan het denken zet en anderzijds door de komst van de vrije geest Emma (Zazie Beetz), die anders is dan alle andere kandidaten. Zij dwingt hem tot introspectie waardoor hij zijn eigen woelige verleden onder ogen moet komen...

Regie
Edson Oda
Cast
Benedict Wong, Bill Skarsgård, Jeffrey Hanson, Winston Duke, Brandy Pitcher, Eric Ramaekers, Eliza de Azevedo Brown, Lisa Starrett, David Rysdahl, Álvaro Cortez, Cherie Julander, Perry Smith, Amy Brown, Elizaveta Shaikhulina, Taran Marshall, Caleb Fralick, Sterlin English, Erika Vásquez.
Budget
$ 10.000.000
Release
27.01.2020
Release NL
17.02.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Edson Oda | Scenario: Edson Oda | Cast: Winston Duke (Will), Zazie Beets (Emma), Benedict Wong (Nyo), Tony Hale (Alexander), Bill Skarsgard (Kane), e.a. | Speelduur: 124 minuten | Jaar: 2020

Wat maakt een mens een mens? Wat is ervoor nodig om mens te zijn? Of te worden? Zulke vragen moet Will zien te beantwoorden, door vragen te stellen aan een aantal net ontstane zielen, om te beoordelen of ze geboren mogen worden. Een veelbelovend concept, maar de uitwerking maakt die belofte niet helemaal waar.

Will leeft in een afgelegen huis in een woestenij. Daar kijkt hij via oude televisies naar de levens van de zielen die hij heeft goedgekeurd als mens. Soms neemt hij bijzondere gebeurtenissen op videobanden op. Op een dag belt een groep nieuwe zielen aan, om zich te onderwerpen aan zijn interviews.

videotrailers & clips