Tout s'est bien passé
Emmanuèle heeft haar vader van kinds af aan dood gewenst. Pas op met wat je wenst.
play

7,0 details

  • 113 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • België
113 Min Frankrijk

Nadat de 85 jaar oude André een beroerte krijgt, raakt hij voor de helft verlamd en is het leven niet meer wat het was. Als bon-vivant besluit hij de verdere aftakeling niet af te willen wachten en vraagt zijn dochters Emmanuèle en Pascale om hem te helpen er een eind aan te maken. Hiermee confronteert hij de twee vrouwen niet alleen met een moreel dilemma, maar zadelt hij ze daarbij op met grote praktische en emotionele uitdagingen.

Alt titel
Everything Went Fine
Regie
François Ozon
Cast
Catherine Chevallier, Charlotte Rampling, Sophie Marceau, Géraldine Pailhas, Jacques Nolot, Daniel Mesguich, Annie Mercier, Denise Chalem, André Dussollier, Nathalie Richard, Eric Caravaca, Hanna Schygulla, Judith Magre, Grégory Gadebois, François Perache, Alexia Chicot.
Release
07.07.2021
Release NL
03.02.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: François Ozon | Scenario: François Ozon | Cast: Sophie Marceau (Emmanuèle), André Dussollier (André), Géraldine Pailhas (Pascale), Charlotte Rampling (Claude), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2021

Wat doe je als je vader vraagt hem te helpen met het plegen van euthanasie? Emmanuèle ziet zich geconfronteerd met dat dilemma nadat haar vader André een hartinfarct heeft gehad en niet meer goed voor zichzelf kan zorgen. Regisseur François Ozon levert een degelijke, maar ook een van zijn minst spannende films af.

Het meest memorabel in Tout S'Est Bien Passé is de schrijnende haat-liefdeverhouding tussen vader en dochter. De kijker krijgt er nooit helemaal grip op. In enkele flashbacks is te zien hoe André zijn dochter afkraakt, bijvoorbeeld als ze snoept. Emmanuèle wenst haar vader al van kinds af aan dood. Ze vraagt zich daarom af of hij haar in zekere zin een gunst doet door zijn wens bij haar neer te leggen. Nu zijn dood concreet wordt, worstelt ze ermee en hoopt ze dat hij van de euthanasie afziet.

videotrailers & clips