Meeslepend drama over vier robuuste broers tijdens een zomer vol stralende zon en schurende zandkorrels.
play

7,0 details

  • 108 Min
  • Drama
  • Frankrijk
108 Min Frankrijk

De 14-jarige Nour woont in een volksbuurt in het zuiden van Frankrijk. Hij staat op het punt een zomer door te brengen vol plagerijen van zijn oudere broers, de zorg voor zijn zieke moeder en een taakstraf schilderwerk. Terwijl hij bezig is met schilderen in een schoolgebouw ontmoet hij Sarah, een operazangeres die daar een zomercursus geeft. Het blijkt een ontmoeting die hem helpt ontsnappen aan de oplopende spanningen thuis en uiteindelijk nieuwe horizonten voor hem zal openen.

Alt titel
My Brothers and I
Regie
Yohan Manca
Cast
Judith Chemla, Dali Benssalah, Olga Milshtein, Luc Schwarz, Sofian Khammes, Maël Rouin Berrandou, Moncef Farfar, Simon Guibert, Matthias Jacquin, Chems Eddine Hafsi, Jean Bard, Loretta Fajeau-Leffray, Carla Tarley, Ramzi Abed, Alexis Tran Bertin, Mailys Bianco, Erwan Carton, Corinne Blanc-Faugère.
Release
12.07.2021
Release NL
11.08.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Yohan Manca | Scenario: Yohan Manca, Aude Py | Cast: Maël Rouin Berrandou (Nour), Dali Benssalah (Abel), Sofian Khammes (Mo), Moncef Farfar (Hédi), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2021

Nour is de jongste van vier zonen, waarvan ieder zijn eigen sterke energie heeft. Abel heeft zich opgeworpen als de pater familias, Mo is de gladjakker die in een hotel werkt en Hedi worstelt met een explosief temperament. Stel je voor, een huishouden met deze personages. De ene keer zitten ze gebroederlijk aan tafel te eten, het andere moment kunnen ze elkaars bloed wel drinken. Intussen ligt hun moeder lijdzaam aan beademingsapparatuur te wachten op het eind.

Als Nour tijdens het uitvoeren van een taakstraf toevallig het pad van zanglerares Sarah kruist, ontdekt hij talent voor zang te hebben. Sarah nodigt hem uit voor haar klassen, waar hij opvalt met zijn lenige stembanden. Maar broer Abel ziet de lessen niet zitten en vindt dat Nour maar eens geld moet verdienen in plaats van lummelend de vakantie door te brengen. Wel op een legale manier en niet zoals Hedi, die zich inlaat met onfrisse types die nog geld van hem willen hebben.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Mes frères, et moi

acties