L'Événement

L'Événement (2021)

Angstaanjagend actueel abortusdrama.
play

7,9 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Frankrijk
100 Min Frankrijk

1963, student Anne heeft een mooie toekomst voor zich. Maar de droom om haar studie af te maken en zich van haar sociale afkomst los te wrikken, spat uiteen als ze onverwachts zwanger raakt. Terwijl haar eindexamens naderen besluit Anne het heft in eigen handen te nemen. Met het risico hiervoor in de gevangenis te belanden.

Alt titel
Happening
Regie
Audrey Diwan
Cast
Fabrizio Rongione, Kacey Mottet Klein, Pio Marmaï, Sandrine Bonnaire, Alice de Lencquesaing, Anna Mouglalis, Luàna Bajrami, Anamaria Vartolomei, Julien Frison, Louise Chevillotte, Isabelle Mazin, Louise Orry-Diquéro, Madeleine Baudot, Leïla Muse, Leonor Oberson, Eric Verdin, Édouard Sulpice, Cyril Metzger.
Release
05.09.2021
Release NL
21.04.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Audrey Diwan | Scenario: Audrey Diwan & Marcia Romano | Cast: Anamaria Vartolomei (Anne Duchesne), Luàna Bajrami (Hélène), Louise Orry-Diquéro (Brigitte), Kacey Mottet Klein (Jean), Sandrine Bonnaire (Gabrielle Duchesne), Anna Mouglalis (Mme Rivière), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2021

L'Événement is een claustrofobisch, sterk geacteerd abortusdrama. Regisseur en schrijfster Audrey Diwan maakt invoelbaar hoe eng, moeilijk, pijnlijk en gevaarlijk illegale abortus is voor een jonge vrouw. Het is gebaseerd op de semi-autobiografische roman van Annie Ernaux en daarom gesitueerd in het Frankrijk van de jaren vijftig, maar voor veel vrouwen vandaag de dag nog altijd angstaanjagend actueel.

L'Événement volgt het boek van Annie Ernaux vrij trouw. De jonge Anne staat eind jaren vijftig op het punt examen te doen op een kostschool voor meisjes, om daarna Franse taal en literatuur te gaan studeren. Dan ontdekt ze dat ze zwanger is, na een avontuurlijke avond met een rijke student die ze eigenlijk al had willen vergeten.

videotrailers & clips