Haute couture

Haute couture (2021)

Franse feelgoodfilm over de modewereld verzandt in clichés.
play

5,7 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Frankrijk
100 Min Frankrijk

Esther werkt aan haar laatste collectie bij Dior voordat ze met pensioen wordt gestuurd. Op een dag wordt haar tas gestolen door de 20-jarige Jade, die haar dagen verveeld doorbrengt in de buitenwijken van Parijs. Als Jade de inhoud van de tas ziet, krijgt ze spijt en besluit de tas terug te brengen. Esther grijpt de kans om haar aanstaande pensioen te vergeten en neemt Jade onder haar vleugels. Ze ziet in Jade een veelbelovend talent en is vastbesloten haar een toekomst te bieden. Haute Couture is een feelgoodfilm die laat zien dat iedereen, met een beetje hulp, geluk kan vinden.

Regie
Sylvie Ohayon
Cast
Claude Perron, Virgile Bramly, Nathalie Baye, Pascale Arbillot, Farida Ouchani, Claudine Vincent, Lyna Khoudri, Adam Bessa, Saïd Benchnafa, Romain Brau, Soumaye Bocoum, Alexandrina Turcan, Sandra Choquet, Nourredine Messaoudene, Victor Lefebvre, Luigi Kröner, Hady Berthe, Soufiane Abitar.
Release
04.03.2021
Release NL
24.02.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Sylvie Ohayon | Scenario: Sylvie Ohayon en Sylvie Verheyde | Cast: Nathalie Baye (Esther), Lyna Khoudri (Jade), Pascale Arbillot (Catherine), Claude Perron (Andrée), Soumaye Bocoum (Souad), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2021

Het contrast kan niet groter zijn tussen het modemerk Dior en de Franse banlieues. In deze Franse feelgoodfilm wordt deze tegenstelling onder de loep genomen. Een meisje uit Saint-Denis, een voorstad van Parijs, komt per toeval in aanraking met de hoofdontwerper bij Dior. Deze vrouw ziet wel potentie in het meisje. De kloof tussen de Parisienne en de voorstedeling is groot, maar de vrouwen komen toch dichter bij elkaar te staan. Het verhaal van Haute Couture is vaker verteld, zeker in de Franse cinema. Met de nodige clichés werkt het zich zonder ergens aan te wagen richting einde.

Jade steelt samen met haar beste vriendin Souad een tasje op een metrostation. Uit de inhoud blijkt al snel dat het tasje toebehoort aan iemand die bij het grote modemerk Dior werkt. Als Jade berouw begint te voelen, besluit ze het terug te brengen naar de rechtmatige eigenaar. Esther is niet meteen blij met Jade, maar besluit haar uit eigen eenzaamheidsgevoel mee uit eten te nemen. Ze wil Jade graag helpen en biedt haar een stage aan bij Dior.

videotrailers & clips