The Tinder Swindler
Met de woorden "It's a match!" begint voor Cecilie ogenschijnlijk een sprookje. Niets is echter minder waar.

7,0 details

  • 114 Min
  • Documentaire
  • Misdaad
  • Verenigd Koninkrijk
114 Min Verenigd Koninkrijk

Door zich online en op Tinder als rijke jetsetter en diamanthandelaar voor te doen, wist de Israëlische oplichter Shimon Hayut jarenlang vele vrouwen in te palmen en miljoenen dollars te ontfutselen. Inmiddels wordt hij beschouwd als justitiële voortvluchtige in vele landen. In deze documentaire worden drie slachtoffers van hem gevolgd, die zinnen op een vorm van wraak.

Regie
Felicity Morris
Cast
Kristoffer Kumar, Cecilie Fjellhøy, Pernilla Sjöholm, Ayleen Charlotte, Erlend Ofte Arntsen, Natalie Remøe Hansen, Simon Leviev.
Release
02.02.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Felicity Morris | Cast: Cecilie Fjellhøy, Pernilla Sjöholm, Ayleen Charlotte, e.a. | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2022

In de documentaire The Tinder Swindler maken we kennis met drie vrouwen, waaronder de negenentwintigjarige Cecilie: Noors van origine maar woonachtig in Londen. In haar zoektocht naar de ware liefde maakt Cecilie gretig gebruik van datingapp Tinder. Een applicatie voor je smartphone waarmee je profielen van andere gebruikers beoordeelt door ze naar links of naar rechts te vegen, ook wel 'swipen' genoemd. Als de ander ook jouw profiel naar rechts veegt heb je een zogeheten match.

Na tientallen hopeloze dates en matches stuit Cecilie op het profiel van de Israëlische Simon Leviev, een ogenschijnlijk rijke jetsetter en directeur van een groot diamantbedrijf. Vrijwel direct is ze geïntrigeerd door zijn voorkomen en dus 'swipet' ze naar rechts, waarna groot in beeld de tekst "It's a match!" verschijnt. Hier begint een droom die uitmondt in een nachtmerrie, want Simon is niet wie hij zegt te zijn.

alle artikelen (1)

The Tinder Swindler Nieuwsberichten