Lucy and Desi

Lucy and Desi (2022)

7,2 details

  • 103 Min
  • Documentaire
  • Biografie
  • Verenigde Staten
103 Min Verenigde Staten

Deze film verkent de opkomst van komedie-icoon Lucille Ball en haar relatie met Desi Arnaz. Hun baanbrekende sitcom I Love Lucy veranderde Hollywood voor altijd, en maakte dat haar nalatenschap tot ver na haar dood in 1989 merkbaar is.

Regie
Amy Poehler
Cast
Carol Burnett, Bette Midler, Desi Arnaz, Desi Arnaz Jr., Charo, Lucille Ball, Lucie Arnaz, Norman Lear, Eduardo Machado, Journey Gunderson, Laura Laplaca, Gregg Oppenheimer, David Daniels, Michael Stern.

Filmtotaal Recensie

Regie: Amy Poehler | Scenario: Mark Monroe | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2022

In de naoorlogse jaren vormden Lucille Ball en Desi Arnaz een pioniersduo in de wereld van komische televisie. Dat dit niet zonder slag of stoot ging, konden we enkele maanden geleden al zien toen hun verhaal tot dramafilm werd bewerkt voor Being the Ricardos. Nu is het de beurt aan collega-comédienne Amy Poehler om de levensloop van dit iconische tweetal nogmaals te vertellen. Met behulp van archiefbeelden en openhartige interviews met familieleden en betrokkenen weet Poehler een aardig totaalbeeld te schetsen van twee stormachtige levens, zowel op de beeldbuis als daarbuietn.

Dat de regie van Lucy and Desi in handen is van een comédienne blijkt bij deze navertelling al snel. De nadruk ligt door de hele film vooral op de uitzonderlijke klasse waarmee Lucille Ball de Verenigde Staten veroverde en het televisielandschap voorgoed veranderde. Hoewel ook haar tegenspeler, levenspartner en onvermoeibare producent Desi Arnaz uitgebreid aan bod komt, ligt de liefde en passie van Poehler overduidelijk bij de vrouwelijke helft van het duo. Met haar begint ze, met haar zet ze de toon en met haar eindigt ze.