Reflection

Reflection (2021)

Reflection biedt een venster op de wereld en de onmenselijkheid van de strijd in Oekraïne.
play

7,3 details

  • 125 Min
  • Drama
  • Oekraïne
125 Min Oekraïne

Nadat de Oekraïense chirurg Serhiy gevangen is genomen door de Russische strijdkrachten in de conflictzone in Oost-Oekraïne is hij tijdens zijn gevangenschap getuige van verschrikkelijke taferelen van geweld, vernedering en onverschilligheid ten opzichte van mensenlevens. Wanneer hij wordt vrijgelaten keert hij terug naar zijn appartement en zoekt hij opnieuw een doel in het leven door de banden met zijn dochter en ex-vrouw aan te halen. Serhiy ervaart weer hoe het is om een mens te zijn en een vader en leert om zijn dochter te helpen, die hem hard nodig heeft.

Regie
Valentyn Vasyanovych
Cast
Roman Lutskyi, Stanislav Aseyev, Oleksandr Danyliuk, Vasiliy Kukharskiy, Nadiya Levchenko, Nika Myslytska, Andriy Rymaruk, Andrii Senchuk, Igor Shulha, Dmitriy Sova.
Release
06.09.2021
Release NL
17.03.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Valentyn Vasyanovich | Scenario: Valentyn Vasyanovich | Cast: Roman Lutskyi (Serhiy), Andriy Rymaruk (Andriy), Nika Myslytska (Polina) e.a. | Speelduur: 128 minuten | Jaar: 2021

In de openingsscène van Reflection praten twee mannen, Serhiy en Andriy, over de strijd met Rusland. Ondertussen doet de dochter van de ene man mee aan een verhit paintballgevecht dat te zien is door een doorzichtige wand. Dit alles in een statisch shot. Het is afstandelijk, schrijnend en het begin van een pakkende Oekraïense 'slow cinema'-ervaring over het conflict dat al sinds 2014 bezig is.

Valentyn Vasyanovich maakte hiervoor het eveneens indringende Atlantis en met zijn nieuwe film bevestigt hij zijn status als auteur. Opnieuw neemt hij niet alleen de regie voor zijn rekening, maar ook het camerawerk, de montage en het script. Niet gek dus dat daar stijlvaste films uit komen.

videotrailers & clips