DVD RELEASE

X (2022)

Veel seks en bloed in deze vermakelijke horror-hommage.

7,1 details

  • 105 Min
  • Horror
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

1979, een groep jonge pornofilmmakers is op zoek naar een volgende spannende locatie voor hun nieuwe film. Deze lijken ze te hebben gevonden in een afgelegen ranch in Texas. De hosts, een ouder boerenechtpaar, tonen grote interesse in hun jonge bezoekers. Maar zodra de avond valt, slaat hun nieuwsgierigheid al snel om in iets veel gruwelijkers, en moet de wanhopige crew vechten voor hun leven.

Regie
Ti West
Cast
Brittany Snow, Martin Henderson, Mia Goth, Kid Cudi, Jenna Ortega, Stephen Ure, Owen Campbell, James Gaylyn, Geoff Dolan, Bryony Skillington, Simon Prast, Matthew J. Saville.
Release
13.03.2022
Release NL
17.03.2022
Release DVD
14.09.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Ti West | Scenario: Ti West | Cast: Mia Goth (Maxine), Jenna Ortega (Lorraine), Martin Henderson (Wayne), Brittany Snow (Bobby-Lynne), Kid Cudi (Jackson), Owen Cambpell (RJ), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2022

Het Texaanse platteland in de jaren zeventig. Een groep jonge mensen in een busje, op weg naar een verlaten boerderij. Onderweg komen ze langs een auto-ongeluk, waar een auto een koe heeft aangereden. Diverse shots worden afgewisseld met beelden van dieren. Dit doet allemaal sterk denken aan de horror-klassieker Texas Chainsaw Massacre uit 1974. Het gaat echter om de nieuwe horrorfilm X. Toevallig zijn de overeenkomsten zeker niet.

Het duurt even voor het duidelijk wordt, maar X is een hommage aan klassieke horrorfilms. Zo zitten er onder meer verwijzingen in naar The Shining en Psycho. Gelukkig bevat X genoeg eigen ideeën om verfrissend te zijn. De stereotiepe personages, zoals de 'slet' en de 'artistieke/pretentieuze sukkel' worden gebruikt om de spanning te verhogen en de film grappiger te maken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

X

acties