La Mif

La Mif (2021)

Deze hechte familie wordt op de meest onoverzichtelijke en rommelige manier samengevoegd.
play

6,7 details

  • 112 Min
  • Drama
  • Zwitserland
112 Min Zwitserland

La Mif vertelt het verhaal van zeven jonge vrouwen die samenwonen onder hetzelfde dak, als een familie, zonder dat ze daar zelf voor kozen. Met ieder hun eigen achtergrond en levensverhaal vinden ze in deze opvang iets wat lijkt op een thuis. Ze delen vreugde en verdriet en rebelleren hartstochtelijk tegen de tekortkomingen in hun leven. Bevlogen directeur Lora doet er alles aan om de groep zo goed mogelijk te ondersteunen, maar haar emotionele inzet is eindig en conflicten zijn onvermijdelijk in deze diverse surrogaatfamilie. La Mif is een eerlijk en openhartig portret van jonge vrouwen die, ondanks hun onzekere situatie, bruisen van levenslust.

Alt titel
The Fam
Regie
Fred Baillif
Cast
Charlie Areddy, Amandine Golay, Claudia Grob, Joyce Esther Ndayisenga, Amelie Tonsi, Sara Tulu, Anais Uldry, Kassia Da Costa.
Release
12.06.2021
Release NL
24.03.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Fred Bailiff | Scenario: Fred Bailiff | Cast: Claudia Grob (Lora), Charlie Areddy (Justine), Kassia DaCosta (Novinha), Amandine Golay (Caroline), Joyce Esther Ndayisenga (Precieuse), Amelie Tonsi (Alison), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2021

Een jeugdopvangcentrum komt in de problemen nadat een zeventienjarig meisje seks heeft gehad met een minderjarige jongen. Als gevolg daarvan is het centrum daarna uitsluitend nog voor meisjes bestemd. Daardoor ontstaan spanningen tussen de meiden in het centrum en de jonge stagiaire die het incident heeft gerapporteerd. Ook het wantrouwen richting de overige begeleiders neemt toe omdat zij het handelen van de stagiaire niet veroordelen. Deze spanningen worden aangekaart aan de hand van de individuele verhalen van de meisjes en hun persoonlijke problemen.

De opgeknipte structuur doet de film geen goed. Het maakt La Mif onnodig complex en verwarrend. De niet-chronologische structuur resulteert in een onoverzichtelijke verhaallijn. Tegen het einde doet de film een poging om alles te verbinden, maar op de een of andere manier wordt La Mif daardoor nog incoherenter. Het complexe narratief leidt meer af dan dat het de zware materie versterkt.

videotrailers & clips