A Chiara

A Chiara (2021)

Bij vlagen interessant coming-of-agedrama slaat regelmatig de plank mis.
play

7,1 details

  • 121 Min
  • Drama
  • Italië
  • Frankrijk
121 Min Italië

Familie en vrienden van Claudio en Carmela komen samen om de achttiende verjaardag te vieren van hun oudste dochter Giulia. Er is een gezonde rivaliteit op de dansvloer tussen de jarige en haar vijftienjarige zus Chiara. Op het vrolijke feest is de hechte familie in een uitstekend humeur. Maar alles verandert de volgende dag wanneer Claudio’s auto wordt opgeblazen en hij verdwijnt. De familie zwijgt, maar Chiara wil koste wat kost weten wat er is gebeurd. Wanneer ze geheimen begint te ontrafelen over de banden van haar vader met de maffia, wordt ze gedwongen te beslissen wat voor toekomst ze voor zichzelf wil.

Regie
Jonas Carpignano
Cast
Claudio Rotolo, Grecia Rotolo, Carmela Fumo, Swamy Rotolo, Antonio Rotolo Uno, Antonina Fumo, Giorgia Rotolo, Silvana Palumbo, Giuseppina Palumbo, Giacinto Fumo, Rosa Caccamo, Salvatore Rotolo, Concetta Grillo, Carmelo Rotolo, Vincenzo Rotolo.
Release
09.07.2021
Release NL
07.04.2022
Release DVD
12.07.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Jonas Carpignano | Scenario: Jonas Carpignano | Cast: Swamy Rotolo (Chiara), Grecia Rotolo (Giulia), Vincenzo Rotolo (Enzo), Claudio Rotolo (Claudio), e.a. | Speelduur: 121 minuten | Jaar: 2021

Wanneer Chiara's vader plotseling verdwijnt nadat zijn auto in de fik is gestoken, ontdekt het vijftienjarige meisje dat haar vader in het geheim een drugscrimineel is. Vol ongeloof gaat ze op onderzoek uit in de hoop dat ze haar vaders onschuld kan bewijzen. Dat zorgt voor spanning in Chiara's relatie met haar familie, die liever heeft dat ze zich erbuiten houdt.

A Chiara voelt uitgerekt, alsof het oorspronkelijk een korte film had moeten zijn. De manier waarop de feestscène in het begin personages probeert neer te zetten lijkt erg op die van The Godfather. Carpignano is echter geen Coppola, wat resulteert in een ronduit oninteressante scène die veel te lang doorgaat.

videotrailers & clips