nu in de bioscoop

Die Wannsee Konferenz (2022)

Klinische massamoord - de Film. Of: hoe generaal Heydrich de Holocaust ten uitvoer bracht.
play

7,0 details

  • 108 Min
  • Drama
  • Historisch
  • Oorlog
  • Duitsland
108 Min Duitsland

In de ochtend van 20 januari 1942 vindt aan de oevers van de Wannsee in Berlijn een conferentie plaats met vooraanstaande leden van het naziregime. Nazileider Reinhard Heydrich bespreekt daar hoe de systematische massamoord op miljoenen Joden kan worden georganiseerd. "Die Wannsee Konferenz" is een historisch drama naar de notulen en authentieke bronnen over een onthutsende bijeenkomst die de aanzet geeft tot de uitvoering van de Holocaust...

Alt titel
The Conference
Regie
Matti Geschonneck
Cast
Fabian Busch, Matthias Brandt, Godehard Giese, Maximilian Brückner, Simon Schwarz, Philipp Hochmair, Johannes Allmayer, Thomas Loibl, Arnd Klawitter, Markus Schleinzer, Peter Jordan, Rafael Stachowiak, Jakob Diehl, Lilli Fichtner, Sascha Nathan, Frederic Linkemann, Ferran Fernández, Frederik Schmid.
Release
18.01.2022
Release NL
07.04.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Matti Geschonneck | Scenario: Magnus Vattrodt en Paul Mommertz | Cast: Philipp Hochmair (Reinhard Heydrich), Johannes Allmayer (Adolf Eichmann), Maximilian Brückner (Dr. Eberhard Schöngarth), Matthias Bundschuh (Erich Neumann), Fabian Busch (Dr. Gerhard Klopfer), Jakob Diehl (Heinrich Müller), Lilli Fichtner (Ingeburg Werlemann), Godehard Giese (Dr. Wilhelm Stuckart), Peter Jordan (Dr. Alfred Meyer), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2022

Diep weggestopt in een groen stadsdeel van Berlijn, weg van de regeringsgebouwen en de legereenheden, ligt een enorm meer, omringd door groen. De naam ervan, Wannsee, is onlosmakelijk verbonden met de Holocaust. In 1942 kwam hier namelijk de nazitop bijeen, om voor eens en altijd een oplossing te vinden voor wat zij aanwezen als het grootste probleem voor het Arische ras: de Joden. Die Wannsee Konferenz is een dramatisering van deze conferentie, gebaseerd op de notulen van deze notoire gebeurtenis.

De een stapt binnen in een stijf blauwgrijs pak, de ander in een SS-uniform. Generaal Heydrich, ook wel bekend onder zijn bijnamen 'Himmlers hersenen' en 'de slager van Praag', leidt de vergadering. Een voor een komen de kopstukken van de nazipartij aan het woord, om te vertellen hoe de huidige maatregelen om van de Joden af te komen tekortschieten. Het moet sneller, efficiënter, en vooral sneller gebeuren in de regio's onder hun specifieke bevel. En wat het meeste opvalt: het is een doodnormale vergadering. Zij het een met een verschrikkelijke uitkomst.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Die Wannsee Konferenz

acties