Hatching

Hatching (2022)

Opgroeien is horror.
play

6,8 details

  • 86 Min
  • Horror
  • Finland
  • Zweden
86 Min Finland

De 12-jarige Tinja is turnster en probeert wanhopig haar veeleisende moeder tevreden te stellen. Haar moeder heeft een populaire blog waarop ze obsessief de wereld laat zien hoe perfect haar gezin is. Wanneer Tinja een vreemd ei ontdekt, besluit ze het mee te nemen en warm te houden. Maar dan komt het ei uit en volgt er een schokkende ontdekking... Hatching is een verrassende, psychologische coming of age horrorfilm van de debuterende Finse regisseur Hanna Bergholm.

Alt titel
Pahanhautoja
Regie
Hanna Bergholm
Cast
Reino Nordin, Jani Volanen, Siiri Solalinna, Sophia Heikkilä, Oiva Ollila, Ida Määttänen, Saija Lentonen, Stella Leppikorpi, Hertta Nieminen, Aada Punakivi, Hertta Karen, Jonna Aaltonen, Miroslava Agejeva.
Budget
$ 3.896.000
Release
22.01.2022
Release NL
07.04.2022
Release DVD
11.05.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Hanna Bergholm | Scenario: Ilja Rautsi | Cast: Siiri Solalinna (Tinja), Sophia Heikkilä (moeder), Jani Volanen (vader), Reino Nordin (Tero), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2022

Hatching opent met een scène waarin de moeder van het gezin vastlegt hoe perfect haar leven is. Met haar man en twee kinderen en een huis vol met bloemetjesbehang heeft ze weinig meer te wensen. Uiteraard blijkt dat schone schijn en haar dochter Tinja betaalt de prijs voor haar moeders overambitieuze gedrag. Tinja moet namelijk koste wat kost de turncompetitie halen zodat moeder deze kan livestreamen. Deze gruwelen van het opgroeien zijn vervolgens de inspiratie voor een niet al te originele horrorfilm.

Vanaf dat moment verschijnen scheurtjes in de perfecte wereld. Als na de vlog een kraai binnenvliegt en van alles in huis kapotmaakt, vangt Tinja het diertje. Als ze het aan haar moeder geeft draait die het beest zonder blikken of blozen de nek om. Dat blijkt geen goede keuze want deze kraai komt weer tot leven en lokt Tinja naar een ei. Tinja verzorgt het ei en daaruit komt een verschrikking gekropen, een vogelachtig creatuur dat langzaam maar zeker steeds meer op Tinja begint te lijken.

videotrailers & clips