Überstilistisch liefdesdrama over een excentriekeling die zijn leven en de wereld om zich heen ziet afbrokkelen.
play

6,9 details

  • 176 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Duitsland
176 Min Duitsland

Berlijn, 1931. Overdag werkt Jakob fabian op de reclameafdeling van een sigarettenmerk maar ’s nachts struint hij het nachtleven van Berlijn af met zijn rijke vriend Labude. Nadat Fabian kennismaakt met de zelfverzekerde Cornelia, lukt het hem om voor een kort moment zijn pessimistische instelling te vergeten. Hij valt als een blok voor Cornelia maar tegelijkertijd krijgt hij de harde klap van de werkelijkheid: hij wordt ontslagen. Het contrast tussen zijn nieuwe omstandigheden en die van Cornelia, die flink stappen maakt in haar carrière dankzij een gecharmeerde baas, begint zijn tol te eisen. Het is echter niet alleen zijn wereld dat uit elkaar valt.

Alt titel
Fabian: Going to the Dogs
Regie
Dominik Graf
Cast
Saskia Rosendahl, Tom Schilling, Aljoscha Stadelmann, Albrecht Schuch, Meret Becker, Anne Bennent, Michael Wittenborn, Michael Hanemann, Eva Medusa Gühne, Lukas Rüppel, Elmar Gutmann, Brian Völkner, Luise Aschenbrenner, Jörg-Uwe Schröder, Julia Preuß, Petra Kalkutschke, Thomas Dehler, Oliver Reinhard.
Release
28.05.2021
Release NL
12.05.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Dominik Graf | Scenario: Dominik Graf, Constatin Lieb | Cast: Tom Schilling (Jakob Fabian), Saskia Rosendahl (Cornelia Battenberg), Albrecht Schuch (Stephan Laube), Michael Wittenborn (Justizrat Labude), Meret Becker (Irene Moll), Aljoscha Stadelmann (Makart), e.a. | Speelduur: 176 minuten | Jaar: 2021

Berlijn, jaren dertig. De nazi's doen mee aan de Duitse verkiezingen, het land is gepolariseerd, de werkloosheid is hoog, mensen staken en er is torenhoge inflatie. In het midden van deze chaotische periode in het interbellum ontmoet Jakob Fabian, een schrijver zonder succes, de liefde van zijn leven in een nachtclub. Deze Cornelia is een getalenteerd actrice en tevens Fabians buurvrouw. De perfectie van hun relatie is op zichzelf al een onheilspellende voorbode.

Fabian oder der Gange vor die Hunde opent met een intense en absurdistische visuele stijl. Er wordt veel gedaan om de film oud aan te laten voelen; de beeldverhoudingen, nadrukkelijke afwisseling tussen moderne en antieke camera's, opvallende belichting en kostuums, alles schreeuwt jaren dertig. De chaos stopt wanneer Fabian Cornelia ontmoet. Het absurdisme positioneert zich vanaf dat moment meer op de achtergrond zodat we beter op de lieflijke personages kunnen focussen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Fabian Oder der Gang vor die Hunde

acties