Met Mes (2022)

Grappig, geslaagd en gelaagd absurdisme met bijzondere esthetiek.
play

5,5 details

  • 78 Min
  • Drama
  • Nederland
78 Min Nederland

Spelshowpresentatrice Eveline (Hadewych Minis) wil een zinvoller leven. Yousef (Shahine El-Hamus) wil net zo’n gave zonnebril als zijn klasgenoten. Eveline en Yousef konden niet méér van elkaar verschillen, op hun beugels na. Toch kruisen hun paden wanneer Yousef, aangemoedigd door zijn vrienden, de gloednieuwe videocamera van Eveline pikt om te ruilen tegen een zonnebril. Bij haar aangifte verklaart Eveline onder druk dat ze met een mes is bedreigd. Wat een leugentje om bestwil lijkt, veroorzaakt een kettingreactie aan gevolgen. Het stempel ‘met mes’ poets je immers niet gauw weg.

Regie
Sam de Jong
Cast
Hadewych Minis, Roeland Fernhout, Gijs Naber, Phi Nguyen, Nadja Hüpscher, Niels Verkooyen, Steef Cuijpers, Sabri Saad El-Hamus, Sylvia Poorta, Maas Bronkhuyzen, Finn Poncin, Michiel Kerbosch, Tim van der Linde, Shahine El-Hamus, Oussama Ahammoud, Fabienne Meershoek, Kaltoum Boufangacha, Vincent Linthorst.
Release
26.01.2022
Release NL
14.04.2022
Release DVD
12.07.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Sam de Jong | Scenario: Sam de Jong | Cast: Hadewijch Minis (Eveline), Shahine El-Hamus (Yousef), Gijs Naber (Ward), Nils Verkooijen (Laurens), Oussama Ahammoud (Redouan), e.a. | Speelduur: 79 minuten | Jaar: 2022

Met Met Mes maakt Sam de Jong opnieuw duidelijk een van de interessantere Nederlandse filmmakers te zijn. Een zeer gestileerde, absurd grappige en heel erg roze persiflage op de 'echte' documentaire, het 'true crime'-genre en de filmmakers die met goede bedoelingen 'de wijk' in gaan om een 'belangrijke' film te maken.

Met Mes is de terugkeer van De Jong naar Nederlandse bodem, nadat hij na zijn debuutfilm Prins naar Amerika vertrok om daar Goldie te maken. Hoewel sommigen hem eerder zullen kennen van de videoclips die hij ook regisseerde, vooral de virale hit 'Drank en Drugs' van Lil' Kleine & Ronnie Flex.

videotrailers & clips