After Yang

After Yang (2021)

Warme film over familiebanden met een vleugje slim ingezette sciencefiction.
play

7,1 details

  • 96 Min
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
96 Min Verenigde Staten

In de nabije toekomst heeft iedereen een robot in huis, waaronder Jack (Colin Farrell) en zijn vrouw Kyra (Jodie Turner-Smith): hun androïde Yang fungeert als oudere broer voor hun adoptiedochter Mika. Wanneer Yang het begeeft, wil Jack er alles aan doen om de geliefde robot te herstellen. Tijdens deze zoektocht leert Jack de wereld opnieuw te bekijken en de connectie met zijn vrouw en dochtertje te hervinden.

Regie
Kogonada
Cast
Clifton Collins Jr., Sarita Choudhury, Colin Farrell, Ritchie Coster, Lee Wong, Brett Dier, Orlagh Cassidy, Haley Lu Richardson, Nana Mensah, Eve Lindley, Jodie Turner-Smith, Kara Young, Malea Emma Tjandrawidjaja, Justin H. Min, Ava DeMary, Adeline Kerns, Ansley Kerns, An-Li Bogan.
Opbrengst
$ 46.872
Release
08.07.2021
Release NL
14.04.2022
Release DVD
03.08.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Kogonada | Scenario: Kogonada en Alexander Weinstein | Cast: Colin Farrell (Jake), Jodie Turner-Smith (Kyra), Malea Emma Tjandrawidjaja (Mika), Justin H. Min (Yang) e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2021

After Yang is een al even meditatieve film als Kogonada's speelfilmdebuut Columbus. Tegelijkertijd laat de regisseur zien dat hij risico's durft te nemen door een uitstapje te maken naar sciencefiction. Een op het eerste gezicht compleet tegenovergesteld genre van het realistische (familie)drama. Kogonada kiest hieruit een aantal elementen en zet die in om de personages met een scherpe blik te analyseren. Dat betaalt zich uit in een prachtig verhaal over menselijkheid waarin Kogonada's rustige stijl met oog voor framing opnieuw de show steelt.

Ergens in de toekomst helpen robots geadopteerde kinderen bij het leren over hun culturele erfgoed. Yang is zo'n robot en hij is door vader Jake en moeder Kira gekocht voor hun dochtertje Mika. Mika en Yang hebben een goede band en als Yang defect raakt, gaat Jake op zoek naar een manier om hem toch nog te kunnen repareren. Op die zoektocht begint hij zich steeds meer te verdiepen in de manier waarop Yang de wereld ervoer.

videotrailers & clips