La Place d'une Autre
Soap, suspense en sociaalklassendrama mengen soepel in deze film over identiteitsdiefstal.
play

6,6 details

  • 112 Min
  • Drama
  • Frankrijk
112 Min Frankrijk

Nélie probeert haar armoedig bestaan te ontlopen door als verpleegster te werken in de frontlinies van de Eerste Wereldoorlog. Op een dag wordt het veldhospitaal onder vuur genomen en sterft voor haar ogen Rose, een jonge vrouw van goede afkomst. Nélie neemt de identiteit van haar aan en vlucht naar Madame de Lengwil een welgestelde kennis van de ouders van Rose. Daar aangekomen wordt ze warm onthaald en wordt ze haar gezelschapsdame en voorlezer. Nélie's leugen werkt boven haar verwachting.. .

Alt titel
Secret Name, The Place of Another
Regie
Aurélia Georges
Cast
Lise Lamétrie, Olivier Broche, Laurent Poitrenaux, Sabine Azéma, Didier Brice, Maud Wyler, Marie Seux, Lyna Khoudri, Marie Hattermann, Judith Leder, Jacques Bachelier, Ilario Gallo, Dominique Kling, Laure Werckmann, Horst Kiss, Raimund Schall, Amélie Belohradsky, Agnès Bourgeois.
Release
09.08.2021
Release NL
05.05.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Aurélia Georges | Scenario: Maud Ameline en Aurélia Georges | Cast: Lyna Khoudri (Nélie Laborde), Maud Wyler (Rose Juillet), Sabine Azéma (Eléonore de Lengwil), Laurent Poitrenaux (Julien Valence), Didier Brice (Massip), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2021

Het eerste kwartier van La Place d'une Autre (de plek van een ander) is een film op zich: het Franse dienstmeisje Nélie verliest onterecht haar baan, komt als hoer op straat terecht en sluit zich vervolgens aan bij het Rode Kruis om gewonde soldaten op te lappen aan het front.

Te midden van alle chaos, bombardementen en dode slachtoffers ziet Nélie haar kans schoon om voor eens en voor altijd te ontsnappen aan haar miserabele leventje. Ze neemt de identiteit van haar (overleden?) leeftijdsgenoot Rose aan en reist af naar een enorm landgoed in Nancy, in het noorden van Frankrijk.

videotrailers & clips