The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes

5,2 details

  • 101 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
101 Min Verenigde Staten

De tragische dood van Hollywood-icoon Marilyn Monroe heeft decennia lang geleid tot de verspreiding van complotten en geruchten, die vaak haar talent en scherpzinnigheid overschaduwden. Door het reconstrueren van haar laatste weken, dagen en uren aan de hand van niet eerder gehoorde opnames van degenen die haar het beste kenden, belicht de film meer van haar glamoreuze, gecompliceerde leven, en biedt hij een nieuw perspectief op die noodlottige nacht.

Regie
Emma Cooper
Cast
Lauren Bacall, Jane Russell, Joe DiMaggio, Marilyn Monroe, Tom Ewell, Robert F. Kennedy, John F. Kennedy, Arthur Miller, CJ Johnson.

Filmtotaal Recensie

Regie: Emma Cooper | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2022

Er is een beroemde anekdote over de vermaarde schrijver Truman Capote die halverwege de jaren vijftig in New York met zijn vriendin Norma Jean Baker over straat liep. Niemand sloeg acht op het stel totdat de vrouw aanbood: "Zal ik haar doen?" Haar jas ging uit, ze nam een pose aan en opeens werd ze omringd door honderden voorbijgangers die haar ademloos aanstaarden. Norma Jean was veranderd in Marilyn Monroe, de beroemdste actrice aller tijden.

Over de vraag of Monroe een goede actrice was zijn de meningen verdeeld. Ze is zeker beter gaan acteren toen ze op het toppunt van haar roem met grotere regisseurs als Billy Wilder en George Cukor ging samenwerken. De jaren ervoor was ze uitgegroeid tot een combinatie van 'America's sweetheart' en 'the girl next door'. Haar platinablonde haar en wulpse voorkomen waren zorgvuldig gecultiveerd tot haar handelsmerk. Toch was het een geen dom blondje, maar een slimme vrouw die wist te spelen met haar imago.