The Saint of the Impossible
Ambitieuze Grunberg-verfilming verslikt zich in complexe verhaalstructuur.
play

6,4 details

  • 90 Min
  • Drama
  • Zwitserland
90 Min Zwitserland

Een moord, een politie-inval en een foto van een mysterieus meisje: een jonge immigranten moeder in New York moet het geheime romantisch leven van haar tweelingzonen achterhalen om te ontdekken wat hen is gebeurd.Een bitterzoete deconstructie van de Amerikaanse droom.

Regie
Marc Raymond Wilkins
Cast
Magaly Solier, Alan Rowe Kelly, Pascal Yen-Pfister, Vincent Chan, Qurrat Ann Kadwani, Brian Dole, Elizabeth Covarrubias, Tara Thaller, Ralph Bracco, Damian Muziani, Carla Carvalho, Bethany Kay, Juan Szilagyi, Joseph Covino, Amanda Lea Mason, Adam Keane, Rahim Rosen, Jocelyne O'Toole, Ratnesh Dubey, Chris Valenti, Craig Thomas Rivela, Isabelle Boulton.
Release
22.10.2020
Release NL
19.05.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Marc Raymond Wilkins | Scenario: Lani-Rain Feltham | Cast: Magaly Solier (Raffaela), Adriano Durand (Tito), Marcelo Durand (Paul), Tara Thaller (Kristin), Simon Käser (Ewald), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2020

The Saint of the Impossible is gebaseerd op het boekenweekgeschenk 'De Heilige Antonio' van Arnon Grunberg. Het verhaal volgt de Peruaanse broers Paul en Tito die in New York de Kroatische Kristin leren kennen tijdens Engelse les en een soort obsessie voor haar ontwikkelen. Ondertussen krijgt hun moeder een relatie met Ewald die haar overtuigt dat ze meer kan dan ze nu doet en haar overhaalt om burrito's te gaan maken. De broers vinden het maar niets dat zij helemaal verandert in zijn aanwezigheid.

Net zoals de novelle telt de film verschillende verhaallijnen die eigenlijk te complex zijn voor de korte tijdsduur die je met de personages doorbrengt. Daarnaast speelt deze verfilming ook nog eens met een niet-chronologische verhaallijn. Deze is bedoeld om spanning op te bouwen, maar niet sterk genoeg om de fragmentatie van het verhaal te compenseren.

videotrailers & clips