Navalny (2022)

Een thriller-documentaire over een Russische activist, die bewijst dat er in Rusland zeker oppositie te vinden is tegen Poetin.
play

7,9 details

  • 98 Min
  • Documentaire
  • Biografie
  • Verenigde Staten
98 Min Verenigde Staten

In augustus 2020 maakte een vliegtuig dat van Siberië naar Moskou vloog een noodlanding. Eén van de passagiers, de Russische oppositieleider Alexei Navalny, was doodziek. Hij werd naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht en uiteindelijk geëvacueerd naar Berlijn, waar artsen bevestigden dat hij was vergiftigd met Novichok, een zenuwgas dat eerder betrokken was bij aanvallen op andere tegenstanders van de Russische regering. President Vladimir Poetin ontkende elke betrokkenheid. Navalny overleeft niet alleen de vergiftiging, maar gaat zodra hij weer een beetje hersteld is in de tegenaanval...

Regie
Daniel Roher
Cast
Alexei Navalny, Zakhar Navalny, Yulia Navalnaya, Dasha Navalnaya, Fidelius Schmid, Christo Grozev, Anna Biryukova, Georgy Alburov, Clarissa Ward, Leonid Volkov, Kira Yarmysh, Tim Lister, Mariya Pevchikh.
Release
25.01.2022
Release NL
05.05.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Daniel Roher | Cast: Alexei Navalny, Yulia Navalny, Zakhar Navalny, Dasha Navalny, e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2022

De vergiftiging van een oppositieleider in Siberië, een ingevlogen ambulancevliegtuig dat is toegezegd door bondskanselier Merkel, een bizar complot van ingehuurde moordenaars door het Kremlin voor gifgas in een onderbroek... De documentaire Navalny over de gelijknamige Russische activist bewijst dat dit bizarre filmscenario de keiharde realiteit is in het hedendaagse Rusland onder het regime van Poetin.

De Russische Alexei Anatolievich Navalny is een activist van de 21e eeuw. Naast aspirant-president en anti-corruptieactivist is hij namelijk ook YouTube-ster. In 2021 had hij meer dan zes miljoen abonnees op het videoplatform, die hij op de hoogte hield van zijn strijd tegen corruptie in zijn moederland. Het Kremlin is daarover niet blij, wat leidde tot zijn vergiftiging tijdens een reis naar Siberië.

videotrailers & clips