Shabu (2021)

Komische documentaire over een puberjongen die na het total loss rijden van zijn oma's auto op de blaren moet zitten.
play

6,7 details

  • 75 Min
  • Documentaire
  • Nederland
75 Min Nederland

Shabu (14) is een lieve, creatieve en street smart jongen uit Rotterdam-Zuid. Nadat hij tijdens een joyride de auto van zijn oma total loss rijdt, is zijn hele familie boos op hem. Hij heeft een zomer de tijd om het goed te maken, voordat zijn oma weer terugkomt van vakantie in Suriname. Zijn moeder stelt voor dat hij ijslolly’s gaat verkopen om met de opbrengsten de schade te betalen, maar dat zet geen zoden aan de dijk. Dus bedenkt hij een andere oplossing waarbij hij de aantrekkelijke zaken van de zwoele zomer, zijn muzikale talent én geld verdienen kan combineren. Zou het lukken om zijn familie, maar vooral zijn oma, weer trots te maken? “Ik ben een kleine jongen uit Peperklip”, omschrijft Shabu zichzelf, waarbij hij verwijst naar het beroemde (en beruchte) gebouw in Rotterdam-Zuid waarin hij opgroeit.

Regie
Shamira Raphaela
Release
20.11.2021
Release NL
28.04.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Shamira Raphaëla | Scenario: Shamira Raphaëla | Cast: Sharonio, e.a.| Speelduur: 75 minuten | Jaar: 2021

Sharonio, in zijn buurt beter bekend als Shabu, gaat echt niet werken om de boetes te betalen. Daar denkt zijn familie echter anders over. In de komische en muzikale documentaire Shabu schetst regisseur Shamira Raphaëla een portret van een grote puber die heel goed weet wat hij wil, maar in essentie nog maar een kleine jongen uit Peperklip is.

Shabu heeft de auto van zijn oma total loss gereden. Dat was niet zo'n moeilijke opgave, want Shabu is pas veertien jaar en heeft dus geen rijbewijs. Zijn oma zit in Suriname en laat via een videocall weten dat ze heel boos is, net als Shabu's ouders. Geen zomervakantie voor Shabu. Hij zal moeten werken om zijn boetes te kunnen betalen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Shabu

acties