nu in de bioscoop

Moloch (2022)

Mistrijke polderhorror functioneert beter als familiedrama.
play

6,7 details

  • 99 Min
  • Horror
  • Nederland
99 Min Nederland

Wanneer Betriek in haar huis zonder enige aanleiding wordt aangevallen door een onbekende man, gaat ze op zoek naar een verklaring. Steeds vaker wordt ze geconfronteerd met onheilspellende gebeurtenissen. Een eeuwenoude legende lijkt haar familie te terroriseren. Kunnen ze aan hun lot ontkomen?

Regie
Nico van den Brink
Cast
Anneke Blok, Jack Wouterse, Sallie Harmsen, Phi Nguyen, Markoesa Hamer, Ad van Kempen, Fred Goessens, Alexandre Willaume-Jantzen, Willemijn Kressenhof, Edon Rizvanolli, Albert Secuur, Noor van der Velden, Brent van Baardwijk, Johan Fretz.
Release
19.05.2022
Release NL
19.05.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Nico van den Brink | Scenario: Daan Bakker, Nico van den Brink | Cast: Sallie Harmsen (Betriek), Alexandre Willaume (Jonas), Jack Wouterse (Hans), Markoesa Hamer (Sonja), Anneke Blok (Elkse), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2022

Wie door het platteland rijdt zal weinig denken van de typisch Hollandse omgeving behalve 'wat is het toch plat allemaal'. Maar vergis je niet; onder het veen liggen duistere geheimen, zoals massagraven van vrouwen van meerdere generaties. Op onheilspellende wijze lijkt de vondst van deze lichamen verbonden te zijn aan de mysterieuze gebeurtenissen die Betriek en haar familie teisteren.

Moloch opent met een jonge Betriek, die in de kelder een muisje stukjes brood voert. Plotseling hoort ze geschreeuw, waarna bloed door de houten vloer de kelder in stroomt. Ruim dertig jaar na dit trauma begint ze de ware aard van deze gebeurtenis te heroverwegen. Ze vermoedt dat het iets met de legende van Feike, een lokale mythe, te maken heeft. Een klassieke horroropzet dus. Helaas is Moloch weinig verrassend en niet eng.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Moloch

acties