Horizon: An American Saga - Chapter 1
Kevin Costner biedt veel, zo niet alles, wat de klassieke en epische western zo boeiend maakt.
play

6,1 details

  • 181 Min
  • Drama
  • Western
  • Verenigde Staten
181 Min Verenigde Staten

Ontdek de aantrekkingskracht van het Oude Westen en hoe het werd gewonnen (en verloren) door het bloed, zweet en tranen van velen. Tijdens de vier jaar van de burgeroorlog, van 1861 tot 1865, begin je aan een emotionele reis door een land dat in oorlog is met zichzelf, ervaren door de lens van families, vrienden en vijanden die allemaal proberen te ontdekken wat het werkelijk betekent om de Verenigde Staten te zijn van Amerika.

Regie
Kevin Costner
Cast
Kevin Costner, Sienna Miller, Jena Malone, Dale Dickey, Abbey Lee, Isabelle Fuhrman, Jamie Campbell Bower, Michael Rooker, Giovanni Ribisi, Jeff Fahey, Sam Worthington, Will Patton, Michael Angarano, Danny Huston, Luke Wilson, Thomas Haden Church, Kathleen Quinlan, David O'Hara, Owen Crow Shoe, Tatanka Means, Ella Hunt, Tim Guinee, Colin Cunningham, Scott Haze, Tom Payne, Jim Lau, Georgia MacPhail.
Release
26.06.2024
Release NL
04.07.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Kevin Costner | Scenario: Jon Baird, Kevin Costner | Cast: Kevin Costner (Hayes Ellison), Sienna Miller (France Kittregde), Sam Worthington (Trent Gephardt), Luke Wilson (Matthew van Weyden), Tatanka Means (Taklishim), Michael Rooker (Sgt. Major Riordan), Danny Huston (Colonel Houghton) e.a. | Speelduur: 181 minuten. | Jaar: 2024

Hollywood is niet happig om veel geld te steken in westerns. Daar wil Kevin Costner niet van horen. De maker van Dances with Wolves en Open Range zweert bij de klassieke western. De populariteit van de serie Yellowstone heeft ertoe geleid dat hij kans maakt om zijn droom te verwezenlijken: een epische western in vier delen met elk een speelduur van bijna drie uur. Het eerste deel, Horizon: An American Saga - Chapter 1, bereikt nu de zalen en de westernfans zullen in hun nopjes zijn. Alleen: zullen we ooit het einde kunnen zien?

Kevin Costner is een gokker en stort zich op dure westernprojecten waaraan hij zijn broek kan scheuren. Dances with Wolves en Open Range waren hits, maar natte western Waterworld flopte gigantisch in Amerika en kwam pas uit de kosten via de internationale en thuiskijkmarkt. Zijn futuristische cowboyfilm The Postman ging helemaal de mist in. Costner heeft nog genoeg zelfvertrouwen om te geloven in Horizon: An American Saga - Chapter 1, dat samen met het daaropvolgende Chapter 2 zo'n honderd miljoen dollar kostte. Chapter 3 is in de maak, maar het hangt van de opbrengst af of deel vier ooit het levenslicht ziet.

videotrailers & clips

alle artikelen (15)

Horizon: An American Saga - Chapter 1 Nieuwsberichten