nu in de bioscoop

Beyto (2020)

Sympathiek drama over Turks-Zwitserse homoseksuele zwemmer gaat kopje onder door oversimplificering.
play

7,3 details

  • 98 Min
  • Drama
  • Zwitserland
98 Min Zwitserland

Vanuit het oogpunt van zijn jonge zwemcoach Mike zou alles zo gemakkelijk zijn voor Beyto. Hij moet gewoon zijn conservatieve Turkse ouders vertellen dat hij homo is en verliefd op Mike! Maar Beyto aarzelt. Want hoewel hij al jaren bij zijn ouders in Zwitserland woont, weet hij heel goed hoe zij en hun omgeving over homoseksualiteit denken. Wanneer hij eindelijk de moed vat, nemen de ouders hun toevlucht tot een list.

Regie
Gitta Gsell
Cast
Délia Antonio, Müjdat Albak, Dimitri Stapfer, Ecem Aydin, Gönül Gezer, Mustafa Soner Saymen, Danijela Milijic Stojcetovic, Mustafa Kuzucu, Beren Tuna, Ebru Koyun, Mustafa Basalan, Zeynep Sanli, Burak Ates, Serkan Tastemur, Ahmet Talay, Zeki Bulgurcu, Sakem Rash Mendi, Reto Rieder.
Release
25.09.2020
Release NL
02.06.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Gitta Gsell | Scenario: Gitta Gsell | Cast: Burak Ates (Beyto), Dimitri Stapfer (Mike), Ecem Aydin (Seher), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2020

Beyto is een veelbelovende Turks-Zwitserse zwemmer. Zijn coach is Mike, met wie hij het goed kan vinden. Mike is homo en als Beyto dat hoort, herkent hij zichzelf en wordt het duidelijk dat hij Mike wel ziet zitten. Als hij echter voorzichtig kijkt of zijn ouders ervoor open zouden staan dat hun zoon homo is, loopt hij tegen onbegrip aan en raakt hij in de knoop met wat hij het beste kan doen.

Beyto is niet de eerste of beste film die gaat over de hachelijke combinatie van uit de kast komen en conservatieve ouders trotseren. Wat wel opvalt is hoe makkelijk en vanzelfsprekend Beyto accepteert dat hij homo is. Wellicht een beetje te makkelijk. Als Mike hem vertelt dat hij homo is, lijkt ook Beyto direct zeker van zijn identiteit. Zeker wanneer je in ogenschouw neemt dat de film het schetst als de eerste keer dat Beyto hier serieus mee bezig is, voelt deze verandering onnatuurlijk.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Beyto

acties