Emergency

Emergency (2022)

6,5 details

  • 105 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

De briljante student Kunle wil met zijn ongedwongen beste vriend Sean de nacht van hun leven beleven. Ze zijn vastbesloten om de eerste Afro-Amerikaanse studenten te zijn die elk studentenfeestje aandoen. Dit plan valt in duigen wanneer ze tijdens een tussenstop bij hen thuis op een bewusteloos meisje stuiten. Kunle, Sean en hun kamergenoot Carlos proberen zich uit deze situatie te redden.

Regie
Carey Williams
Cast
Sabrina Carpenter, Donald Elise Watkins, RJ Cyler, Adrian Lockett, James Healy Jr., Patrick Lamont Jr., Maddie Nichols, Melanie Jeffcoat, Sebastian Chacon, Diego Abraham, Madison Thompson, Summer Madison, Gillian Rabin, Robert Hamilton, Mike Forbs, John Paul Kakos, Callan Wilson, Charity Cervantes.
Release
20.01.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Carey Williams | Scenario: K.D. Dávila | Cast: Donald Watkins (Kunle), RJ Cyler (Sean), Sebastian Chacon (Carlos), Sabrina Carpenter (Maddy), Maddie Nichols (Emma), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2022

Kunle en Sean maken zich op voor de Legendary Tour, waarbij ze zeven feestjes afgaan en daarmee de eerste zwarte personen op hun universiteit worden die dit hebben gedaan. Er wordt echter roet in het eten gegooid wanneer ze een dronken wit meisje op de vloer van hun appartement vinden. Samen met vriend Carlos moeten ze beslissen wat ze doen. De politie bellen willen ze niet, want dan zouden ze als zwarte en latino personen weleens in een lastig parket terecht kunnen komen.

Emergency maakt direct duidelijk dat het racisme en de hypocrisie van witte mensen aan de basis liggen van het verhaal. Wanneer studenten Kunle en Sean in een college over taalgebruik zitten, blijft hun professor het n-woord gebruiken. Ze vraagt waarom het woord nog zoveel impact heeft, maar is blijkbaar niet voldoende ingelezen of negeert bewust dat witte mensen het ook in deze context niet voluit zouden moeten zeggen. Kunle en Sean houden hun mond tijdens het college zelf, maar discussiëren er na afloop wel uitgebreid over.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Emergency Nieuwsberichten