Sundown

Sundown (2021)

Een onderuitgezakte, bier drinkende Tim Roth op een strandstoeltje is intrigerender om naar te kijken dan je denkt.
play

6,8 details

  • 82 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • Mexico
  • Zweden
82 Min Frankrijk

Neil Bennett, een vermogende Brit, viert met familieleden een zorgeloze vakantie in een luxe resort in het Mexicaanse Acapulco. Een telefoontje verstoort de zonnige idylle. Er is een sterfgeval in de familie en het gezelschap moet onmiddellijk terugkeren naar Londen. Maar in plaats van zijn familie te vergezellen neemt Neil zijn intrek in een budgethotel, drinkt hij bier op het strand, ontmoet hij een plaatselijke schone en verzint hij redenen om zijn terugkeer naar huis uit te stellen. Wat is Neil van plan?

Regie
Michel Franco
Cast
Henry Goodman, Tim Roth, Charlotte Gainsbourg, Iazua Larios, Monica del Carmen, Samuel Bottomley, James Tarpey, Albertine Kotting McMillan, Ruth Galeana Adame, Jesús Aguilar, Juan Francisco Cruz Alcorcón, Rodolfo Almazán, Christian Aquino, David Araujo, Dante Jhovani Aviles, Julian Barbosa, Jorge Luis Betancourt, Erick Camacho, Godriyah Faoziati, Ely Guerra, Javier Mendez, Raúl Peña Montalbán, Alfredo Evangelista, César Villanueva, Julio César Lorenzo Álvarez, Alejandro Balanzar Rivera, Brando Palacios Pérez, Oliver Uliostegui, Rubén Maldonado, Fernando Rivera, Karla Zamacona.
Release
04.09.2021
Release NL
08.09.2022
Release DVD
14.12.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Michel Franco | Scenario: Michel Franco | Cast: Tim Roth (Neil Bennett), Charlotte Gainsbourg (Alice Bennett), Albertine Kotting McMillan (Alexa Bennett), Samuel Bottomley (Colin Bennett), e.a. | Speelduur: 82 minuten | Jaar: 2021

Engelsman Neil Bennet kan nergens meer van genieten. Niet van zijn vakantie in Mexico, en niet van het leven zelf. De zon is ondergegaan in zijn hoofd. En dus zit hij onderuitgezakt op een plastic stoeltje aan het strand, biertjes weg te tikken en de horizon kapot te staren, tot hij vanzelf een keer in slaap sukkelt. Wat gaat er toch in dat koppie van hem om?

Niet veel goeds, waarschijnlijk. Sundown opent met een mooi, simpel en veelzeggend beeld, met vissen die op het droge liggen en reddeloos naar adem snakken. Neil kijkt toe maar doet helemaal niets om de noodlijdende beestjes terug te wippen in het water. Vermoedelijk omdat hij zich net zo voelt: hulpeloos, vervreemd van zijn natuurlijke omgeving, overgeleverd aan een gewisse dood.

videotrailers & clips