Het andere meesterwerk van Hamaguchi in korte tijd, naast Drive My Car.
play

7,9 details

  • 121 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Japan
121 Min Japan

Drieluik over hoe mensen door het toeval bij elkaar gebracht worden. In het eerste verhaal schrikt Meiko als ze tot de ontdekking komt dat de man voor wie haar beste vriendin gevoelens heeft, haar eigen ex is. In het tweede verhaal bedenkt Sasaki een plan om wraak te nemen op een leraar en gebruikt daarvoor zijn klasgenoot Nao. In het derde en laatste deel ontmoet Natsuko een vrouw met wie ze een verleden deelt.

Alt titel
Guzen to Sozo
Regie
Ryûsuke Hamaguchi
Cast
Fusako Urabe, Kiyohiko Shibukawa, Hyunri, Aoba Kawai, Katsuki Mori, Kotone Furukawa, Ayumu Nakajima, Shouma Kai.
Release
23.03.2021
Release NL
16.06.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Ryûsuke Hamaguchi | Scenario: Ryûsuke Hamaguchi | Cast: Kotone Furukawa (Meiko), Ayumu Nakajima (Kazuaki Kubota), Kiyohiko Shibukawa (Segawa), Katsuki Mori (Nao), Fusako Urabe (Natsuko), Aoba Kawai (Aya), e.a. | Speelduur: 121 minuten | Jaar: 2021

Ryûsuke Hamaguchi gooide de afgelopen twaalf maanden hoge ogen met Drive My Car, inclusief prijzen op Cannes 2021 en de Oscars van 2022. Maar hij maakte daarvoor nóg een prachtige film, die nu eindelijk de Nederlandse bios bereikt: Wheel of Fortune and Fantasy.

De Japanse titel van Wheel of Fortune and Fantasy betekent zoiets als 'toeval en verbeelding', en dat is een toepasselijker titel voor de drie verhalen die Hamaguchi hier vertelt. Wheel of Fortune and Fantasy bestaat namelijk min of meer uit drie korte films, waarin die twee thema's telkens weer een rol spelen. De verhalen staan los van elkaar, maar de segmenten bouwen wel op elkaar voort, met een fascinerend begin, een spannend hoogtepunt en een emotionele ontlading in het laatste deel.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Wheel of Fortune and Fantasy

acties